nr. 139 (februarie-martie 2016) ilinca-butucea-2
Ilinca Butucea, o recunoaştere a valorilor artistice româneşti

În creaţiile sale, Ilinca Butucea nu realizează numai creaţie vestimentară, ea reinventează stilul, eleganţa şi naturaleţea tuturor celor care iubesc acestă artă, dar şi pictura. De trei ani Ilinca Butucea organizează cu succes promovarea şi susţinerea activităţilor artistice şi culturale şi prin organizarea taberei internaţionale de pictură “Mişcare sufletească de toamnă la Craiova”. Această manifestare a reunit valoroşi artişti plastici şi cunoscuţi pictori care au reprodus pe pânză frumuseţile parcului Romanescu dar şi imagini inedite ale oraşului Craiova.

În fiecare an Ilinca ne este aproape la fiecare ediţie a Galelor Premiilor Business Press cu apreciate prezentări de modă. Modelele vestimentare prezentate de Casa de Modă Ilinca sunt gândite să ofere comoditate, siguranţă, dispoziţie şi relaxare în funcţie de tendinţele în materie. Creaţiile se remarcă prin accente de ultimă oră, prin calitatea materialelor şi armonia liniei de croială, într-un cuvânt, prin execuţie impecabilă. Dorinţele creatoarei nu sunt numai de a îmbrăca o persoană, hainele realizate oferind informaţii estetice despre nivelul educaţional, dar şi despre gusturile şi personalitatea celui care le poartă. Interesată ca femeile să fie cât mai distinse, Ilinca Butucea dedică creaţiile sale în special sexului frumos, prezentările de modă oferind în fiecare an noutăţi pe teme diverse de vestimentaţie.

Şi pentru că luna martie este una dedicată exclusiv femeilor, Casa de Modă Ilinca din Craiova îşi prezintă şi în acest an noutăţile cu ocazia lansării celei mai recente colecţii sâmbătă 27 februarie 2016 în Foaierul Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova .

„Creaţiile noastre s-au născut din dorinţa permanentă ca persoanele care ne aleg să se simtă elegante şi rafinate.Cu ani în urmă am îndrăznit să prezint iia românească în versiune modernă şi am stilizat elementele populare găsite pe hainele din lăzile de zestre ale bunicilor şi mamelor noastre. În prezent lucrăm la colecţii noi, care să rezinte, pe de o parte, modele speciale, elegante şi pretenţioase din punct de vedere al materialelor folosite şi al cromaticii, iar pe de alta, creaţii casual.

Femeia, acea făptură complexă, este deopotrivă mamă, soţie, gospodină, dar şi profesionistă la locul său de activitate. În esenţă, femeia este bucuria vieţii, este farmecul sensului şi motivaţiei de a trăi, fiind, totodată, fenomenul continuităţii pe acest pământ. Ea este «cea mai frumoasă jumătate a lumii», cum frumos spunea un mare gânditor francez, de aceea merită tot ce este mai bun.

Casa de Modă Ilinca va crea întotdeauna cu gândul la nobleţea sufletească, apreciind că sexul frumos trebuie scos în evidenţă prin valoare, eleganţă şi personalitate.” – a declarat pentru Business Press, Ilinca Butucea.  Totodată, Ilinca Butucea organizează pe data 25 februarie a.c. în cadrul Târgului de carte Gaudeamus -Craiova 2016, la Teatrul Naţional Marin Sorescu, vernisajul expoziţiei de artă plastică, Craiova în imagini, cu prezenţa membrilor Cenaclului Constantin Brâncuşi şi a participanţilor Taberei Internaţionale de pictură Ilinca Butucea.

Anul acesta, doamna Ilinca Butucea a primit Premiul de Excelenţă Business Press pentru implicarea activă în organizarea Taberei Naţionale de Artă Plastică de la Craiova, ca o recunoaştere a valorilor artistice româneşti.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.