nr. 178 (mai - iunie 2019) tendinte-2019-imobiliarium
Imobiliarium – Expoziţia imobiliară cu cel mai mare număr de dezvoltatori

Expoziţia imobiliară cu cel mai mare număr de dezvoltatori va avea loc între 17-19 mai, în incinta parcării BricoDepot Băneasa şi va pune la dispoziţia vizitatorilor o ofertă de peste 22.000 de locuinţe, încadrate în aproximativ 90 de ansambluri rezidenţiale şi cumulând peste 1.200.000 de mp utili de vânzare într-un singur loc. În total, îşi vor prezenta oferta circa 65 de dezvoltatori.

„Chiar dacă oferta de locuinţe noi se apropie cu paşi repezi de recordul din 2008, apetitul de achiziţie este unul temperat, cumpărătorul manifestă mai degrabă o cumpătare, atenţie la detalii, un simţ critic dezvoltat, respectiv o nevoie de a evalua cât mai corect. Această tendinţă nu poate aduce decât lucruri pozitive pentru piaţă, care se va orienta cât mai mult spre calitate”, a precizat Stănescu, Project Manager Imobiliarium.

La nivelul anului 2008, oferta de noi locuinţe ajunsese la aproximativ 61.000 de unităţi, la nivel naţional. La finele anului trecut, acelaşi segment a cunoscut a ajuns la circa 48.000 de unităţi, cea mai apropiată valoare faţă de perioada de comparaţie, iar în primele luni ale lui 2019 acest segment a crescut cu 5%. Până la finele acestui an, reprezentaţii Imobiliarium estimează o creştere a numărului de noi locuinţe cu circa 10%, până la 53.000 de unităţi, comparativ cu decembrie 2018.

Printre motivele ce au determinat creşterea ofertei de locuinţe noi în prezent se numără evoluţia cererii – INS estimează un număr de circa 45.000 de cereri doar în Bucureşti, creşterea puterii de cumpărare în ultimii 5 ani – la nivel naţional, lipsa consolidării şi investiţiilor în locuinţele vechi, precum şi limitarea dezvoltării infrastructurii.

„În cadrul ediţiei din acest an al Imobiliarium, un procent de 13% dintre expozanţii acestei ediţii se vor lansa în premieră la Imobiliarium, respectiv 120.000 mp de vânzare noi pe piaţă, dintre care 4 ansambluri de case. Dintre noii dezvoltatori prezenţi fac parte: Eden Lake, Piaţa Presei Residence, Virtuţii Residence, Le petit village, Allegria, Anavia, Lara Condominium, iProjects„, a menţionat Adrian Stănescu.

Totodată, în portofoliul Imobiliarium de anul acesta se regăsesc numeroase ansambluri speciale, care se diferenţiază prin caracteristici precum certificări Green, arhitecturi speciale, spaţii ample, şi beneficii precum locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi etc.

AFI City – Bucureştii noi, situat în sectorul 1, lângă staţia de metrou Laminoarului, reuneşte 190 de apartamente şi 228 de locuri de parcare supraterane, dispuse în două clădiri de pre-certificare energetică „Green Homes”.

Un alt ansamblu neconvenţional este LOFT Green Apartments, care promovează un model de green living, respectiv costuri aproape zero la apă caldă, încălzirea şi răcirea locuinţelor datorită sistemelor de pompe geotermale, precum şi 0% emisii de CO2 la producerea energiei termice, 100% reciclare selectivă a deşeurilor, 100% ventilare inteligentă a locuinţei cu aer proaspăt tot timpul anului, 5 prize pentru maşini electrice, 7.500 mp spatii verzi etc.

Marmura Residence propune, de asemenea, o arhitectură modernă, jocul de înălţimi al celor 5 clădiri fiind completat de suprafeţe vitrate mari, ce garantează un aport de lumină naturală pe tot parcursul zilei.

 

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.