nr. 157 (august-septembrie 2017) rozs carmen
In Memoriam Carmen Rosz

Pe 22 august 2017, vestea că buna noastră colaboratoare şi prietenă Carmen Rozs nu mai este mi-a paralizat reacţiile şi mi-a golit sufletul.

Încerc să aştern pe hârtie trăirile mele şi parcă nu reuşesc. Doamne, câte tăceri îmi asediază trupul în lipsa cuvintelor, câte amintiri cuprind disperată în singurătatea minţii şi câte sentimente se transformă în simboluri la capătul privirii mele întunecate de durere! Tăcere, absenţă, gol şi pustiu, au fost singurele reacţii ale trupului meu vlăguit.

Repet incoerent „De ce Doamne?, De ce ea?, De ce atât de devreme şi atât de nedrept?”

Da, timpul a ajuns să fie duşmanul nostru neînvins şi prieten bun cu moartea, un tiran ce nu acceptă armistiţiu. El nu crede în aşteptare, nu este prietenul nimănui şi nu acordă siguranţa zilei de mâine, fiind în goana lui simplu trecător.

În urmă cu câteva luni, în ajunul Sărbătorilor Pascale, scriam un articol legat de activitatea fermei pe care o administra Carmen, împreună cu soţul ei, Liviu, o afacere construită cu dragoste şi multă pasiune. Am scris despre această poveste frumoasă şi despre acest cuplu atipic şi perfect. O poveste de viaţă, familie şi iubire aproape ireală, o simbioză la superlativ care nu poate fi descrisă în cuvinte. Ei au trăit şi s-au completat reciproc în lumina iubirii, respectului, îngăduinţei, ca o singură şi unică fiinţă. Şi atunci revin şi mă întreb: „De ce Doamne, de ce?”

Carmen Rozs a fost un om de mare omenie, un prieten de nădejde, un colaborator deosebit, o persoană onestă, foarte înţeleaptă, gata oricând să îşi ajute semenii. Imaginea sa luminoasă, chipul său distins, frumos şi vesel, de neînlocuit, va rămâne mereu în sufletul nostru, iar numele ei va dăinui scris cu litere de aur în istoria business-ului de profil.

Om de afaceri şi fermier, Carmen Rozs a fost şi va rămâne pentru colectivul nostru un colaborator de suflet, o gazdă ospitalieră a Galelor de premiere Business Press, dar şi un interlocutor desăvârşit. Acum, când o inimă bună a încetat să mai bată şi un suflet curat s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită tristeţe şi un gol imens, Grupul Business Press deplânge trecerea în nefiinţă a doamnei Carmen Rozs şi se alătură familiei în aceste clipe de grea încercare, transmiţând sincere regrete şi condoleanţe. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să o odihnească în linişte şi pace la dreapta lui!

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.