nr. 151 (februarie-martie 2017) IWCB
International Wine Contest Bucharest (IWCB) la  cea de-a XIV-a Ediţie

Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole anunţă o nouă ediţie a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureştice se va desfăşura în perioada 25-28 mai 2017 la Bucureşti. IWCB se va desfăşoara sub înaltul patronaj al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV).

După o atentă monitorizare, începând cu anul 2016, IWCB a fost acceptat în „superliga” Fedetaţiei Marilor Concursuri Internaţionale de Vinuri şi Băuturi Spirtoase – VINOFED. Şi în  acest an înregistrarea probelor se va face fără taxă pentru producătorii de vinuri.Ca o primă noutate, în 2017, fiecare comisie de jurizare va fi formată din 7 juraţi şi nu din 5 ca în majoritatea concursurilor, din care 4 specialişti străini în fiecare panel. Prin acest efort acurateţea evaluării IWCB ajunge la un nivel nemaiatins până în prezent.

Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România – ADAR desemnează, cu autoritate, degustătorii evaluatori români, asigură securizarea probelor şi parcurgerea corectă a tuturor procedurilor impuse de regulament.

„Idealul ar fi ca IWCB să fie folosit de autorități, valorificat de asociațiile de producători, de instituțiile de învățământ superior pentru a culege date prelucrate şi pentru a-și expune mesajele, materialele științifice, în fața unei comunități compacte, valoroase, greu de „atins” în mod individual. Beneficiile şi economiile sunt evidente”, a  precizat Cătălin Păduraru, CEO IWCB.

Sincronizarea cu noile tendinţe mondiale este dovedită de IWCB prin introducerea spre evaluare a vinurilor „eco” în grupe distincte. IWCB este principalul instrument de calibrare și comunicare pentru piața vinului din această parte a globului, cu influențe benefice majore pentru toți producătorii de vin din lume, dar şi pentru economia românească.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.