nr. 158 (septembrie-octombrie 2017) Bee-
Lăptişorul de matcă, ideal pentru o sănătate perfectă

Lăptișorul de matcă, un bun biostimulator și regenerator celular

Experimentele științifice conduse atât în vitro cât și în vivo au demonstrat că lăptișorul de matcă este important în regenerarea celulelor sistemului. Multe cercetări clinice au arătat că lăptișorul poate regenera celulele pancreatice, mai ales cele Langerhans, ale căror afecțiuni duc la diabet. Peptidele derivate din proteine ale lăptișorului de matcă au efecte asemănătoare hormonilor și, deci, efecte benefice în scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Lăptișorul de matcă și sistemul nervos

Consumul de lăptișor oferă un efect calmant asupra indivizilor supărați, restabilește somnul liniștit și are efecte pozitive în tratamentul senilității, nevroză astenica – sindrom al Parkinsonului, o afecțiune care degenerează în timp (rezultate demonstrate de Vitek și Janci, Bratislava 1968). Problemă despre posibilele efecte benefice ale lăptișorului de matcă în acord cu celulele nervoase afectate a ridicat mereu interesul. Judecând după experiență consumatorilor, răspunsul este pozitiv. Totuși, se tot așteaptă de mult timp verificarea științifică a concluziei de mai sus. Rezultatele cercetării, verificarea avantajelor lăptișorului de matcă asupra celulelor nervoase, au fost publicate în Iugoslavia an 1999 (M. Șimi, D. Dreki, D. Roksandi, Z. Proli).

Lăptișorul de matcă și pediatria

Multe investigații confirmă o eficientă ridicată a utilizării lăptișorului pentru copiii obosiți sau bolnavi. Rezultate notabile, de asemenea, au fost obținute în tratarea copiilor hipotrofici, chiar și în cazurile în care terapia oficala a eșuat. Chiar după 7 zile de consum de lăptișor de matcă deja, s-au resimțit o creștere a greutății corpului, recuperarea statusului sănătății generale, a apetitului, a somnului, a sănătății țesuturilor, a elasticității pielii și a țesutului adipos subcutanat (Lebedova 1959, Rosal 1960). Mulțumită consumului acestui remediu-minune natural, copiii născuți prematur au dezvoltat o adaptare mai bună la viață extrauterina, de vreme ce componentele echilibrate ale lăptișorului au dezvoltat efecte semnificative asupra reglării imunității și și efecte pozitive asupra întregului corp (Dimitrijeva 1994).

Lăptișorul de matcă recomandat în geriatrie

Efectele pozitive ale lăptișorului de matcă acționează că un anabolic natural și pot fi observate în aplicarea acesteia în toate cazurile în care sistemul este atenuat și duce la îmbolnăvire sau îmbătrânire. Rezultate bune au fost obținute în special în tratamentul proceselor sclerotice și legate de climacteriu (Ludjanski 1994).

Lăptișorul de matcă ideal în viaţa sportivă

La persoanele sănătoase, lăptișorul de matcă mărește capacitatea de lucru și rezistentă deoarece stimulează procesele anaerobe și ridica nivelul sistemului energetic. Experimente efectuate au dovedit că lăptișorul de matcă îmbunătățește oxigenarea țesuturilor și fosforilatia (Nikulin, Jakuseva, 1989).

Lăptișorul de matcă și bolile cardiovasculare

Bolile de inimă sunt o cauza majoră care afectează sănătatea omului modern. S-a stabilit deja că un nivel crescut de trigliceride și grăsimi e un numitor comun în cazul bolilor cardiovasculare. La sfârșitul anilor ’80, la Spitalul St Marry din New York, au fost organizate țeste clinice cu scopul de a stabili impactul lăptișorului de matcă asupra nivelului crescut de lipide. O reducere semnificativă în sânge a grăsimilor a fost observată la toți pacienții, astfel încât lăptișorul este recomandat că un supliment în terapia de boli cardiovasculare. Consumul permanent de lăptișor de matcă a fost de ajutor în reducerea problemelor stenocardice și durată lor scurtă, iar intensitatea durerii a scăzut, treptat. Lăptișorul de matcă a scăzut sau stabilizat și tensiunea arterială, care este cauza comună a bolilor de inimă. Bazându-ne pe tot ce s-a spus mai sus, se poate concluzionă că lăptișorul de matcă este un bun supliment în tratamentul bolilor cardiovasculare și, chiar mai demn de remarcat, în prevenirea bolilor.

Lăptișorul de matcă și rezistenţa imunitară

Sistemul imunitar face că ultima linie de apărare a organismului să se activeze în momentul în care o infecție pătrunde în sistem. Tulburări grave urmează unui sistem imunitar afectat, dar lăptișorul de matcă are o poziție de neînlocuit în accelerarea și apărarea sistemului imunitar. Conținutul de compuși diferiți, amestecul de proteine, imunoglobuline, acizi grași nesaturați (în special Omega 4 și 6), precum și abilitatea de detoxifiere duc la regenerarea celulelor și contribuie la întărirea și mai bună funcționare a sistemului imunitar. Datorită conținutului de acizi grași esențiali nesaturați și vitamine A și E în compoziția acestuia, lăptișorul este de mare ajutor în eliminarea radicalilor liberi, cauza bolilor de rang înalt prin gravitate, în linia toxinelor cele mai periculoase, care pătrund în sistemul uman prin mediu, apa și mâncare.

Lăptișorul de matcă și tumorile

Tumorile se încadrează în categoria bolilor cele mai dificile, care treptat, duc la boli cardiovasculare. Acestea sunt condiționate de obiceiuri neregulate, dietă săracă, o radiație crescută și stress. În ciudă faptului că tumorile au fost detectate chiar și în cele mai vechi timpuri, din păcate, până în prezent nu a fost produs un medicament eficient pentru a le învinge. Prin recuperarea sistemului imunitar și eliminarea radicalilor liberi, lăptișorul de matcă permite organismului bolnav să se recupereze cât mai mult în timpul radio-chimio-terapiei. Efectele sale benefice nu sunt epuizate încă. Lăptișorul de matcă neutralizează efectele radiațiilor și ale emisiilor diverse, cu care ne confruntăm zi de zi. Cele mai recente analize asupra fracțiunii lipidice din lăptișor (în special acid 10-hidroxi-2-decanoic) arată puterea să de a blocă chiar și dezvoltarea tumorilor.

 Lăptișorul de matcă și organele și glandele sexuale

Lăptișorul de matcă previne infecțiile, atât a organelor sexuale feminine cât și masculine, crește permeabilitatea venelor lor și stimulează diviziunea celulară, prin care se permite funcționarea normală. Efectele benefice ale lăptișorului de matcă la femei poate fi notat în perioadă de menopauză – o condiție destul de supărătoare pentru 10-15% dintre femei, cauzată de funcția ovarului diminuat și dezechilibru hormonal subsecvent. Studiile clinice relevante demonstrează efectele utile ale lăptișorului de matcă în vederea diminuării senzațiilor neplăcute și a problemelor precum afectivitate crescută, depresie, transpirație etc. Lăptișorul de matcă exercită un efect avantajos și pentru bărbați. Acesta crește permeabilitatea venelor prostatei (glandă principală sexuală masculină), relaxează compresia uretrei, facilitează urinarea, scade acumularea de urină reziduală și previne infecțiile secundare.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.