nr. 160 (noiembrie-decembrie 2017) sarbatori
Magia sărbătorilor de iarnă, un izvor de datini şi obiceiuri!

Toamna a lăsat în urma ei pământul acoperit cu o plapumă groasă de frunze aurii desprinse de pe falnicii copaci plini de viață. Parfumul fin al acestui covor de frunze aurii a adus agonia naturii moarte  şi a timpul din urmă. Acum noi românii aşteptăm magia sarbătorilor de iarnă cu speranţă şi credință în Bunul Dumnezeu.

Bucuria tradițiilor și obiceiurilor din luna decembrie, respectiv împodobirea bradului de Crăciun cu  ghirlande de beteală sclipitoare, cu artificiile de tot felul, cu steluțe colorate, alături de cadourile pentru cei dragi completează festinul sărbătorilor de iarnă.

Românul ca bun creștin aşteaptă, acasă şi în familie sărbătoarea de Crăciun cu bunătăţi şi mâncăruri tradiţionale, dar şi cu mirosul proapăt de cozonaci.

Ca bun creștin, românul nu îşi poațe scoate din obiceiuri și tradiții, indiferent de greutățile şi criza prin care trece căldura şi magia Sărbătorilor de iarnă. Crăciunul este sărbătoarea sfântă a Naşterii Domnului, timp al bucuriilor, al păcii şi al liniştii sufleteşti. Este o perioadă în care primim şi dăruim mai multă iubire şi mai multă căldură sufletească.

Sfintele sărbători aduc cu ele multe datini, colinde, urări de belşug şi recolte bogate. Acestea sunt adevărate manifestări folclorice care ne bucură.

Aşadar, așteptăm cu bucurie sărbătorile de iarnă, mirosul de cozonac cald, bradul împodobit şi cântecul colindătorilor. Trăim nopţi pline de vise şi speranţe asemenea sufletului neprihănit de copil. Iarna este anotimpul magic plin de imaginaţie, linişte şi frumuseţe. Aceasta este Magia care trebuie trăită din plin. Iarna este deopotrivă sobră, plină de privaţiuni, însă și de provocări şi multă iubire. Sărbătorile acestui anotimp sunt cele mai spectaculoase şi prefigurează parcă dragostea pentru semeni.

Românii petrec împreună, şi îşi fac urări de bine, sănatate şi prosperitate. Sărbătoarea de Crăciun este cea care înnobilează festinul iernii. În noaptea Sfântă de Crăciun, înconjurată de multă bucurie şi veselie, românii au parte de împlinirea tuturor dorinţelor. De aceea, în luna decembrie, fiecare dintre noi este parcă mai atras de ceea ce înseamnă feeria iernii şi magia Crăciunului. Obiceiurile de Crăciun au propria poveste de iarnă. În timpul zilelor magice, în care vom uita de griji şi probleme, vom încerca să retrăim plăcerile datinilor şi obiceiurilor de altă dată.

Pentru noi toţi, iarna nu este numai anotimpul zăpezii şi al frigului, ci şi acela al bucuriilor prilejuite de atâtea datini şi obiceiuri legate de sarbătorirea Naşterii Domnului. Bun venit în anotimpul cadourilor unde vom reîntâlni, poveşti de iarnă şi de Crăciun, tradiţii şi obiceuri ce trebuie descoperite.Să ne lăsăm cuprinşi de de atmosfera inedită sărbătorilor alături de toţi cei dragi.

La final de 2017, Grupul Business Press transmite tuturor colaboratorilor cele mai frumoase urări de bine. Magia sărbătorilor de iarnă şi noul an să vă aducă culori aprinse, emoţii intense, dorinţe împlinite, prosperitate, realizări profesionale şi personale! La mulţi ani!

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.