nr. 143 (iunie-iulie 2016) deal-v14104366291
Masajul cu ventuze din silicon – o formă sigură de terapie împotriva celulitei

Una dintre cele mai des utilizate forme de combatere a greutătii în exces şi a celulitei este terapia cu ventuze pentru masaj. Aceasta este o formă de tratament cu efecte în profunzime, non-invaziva, cu o vechime de mii de ani, dar adaptată totuşi la nevoile şi la cerinţele de siguranţă din ziua de astăzi.

Dacă terapia clasicaăse realiză cu ventuze din sticlă, de multe ori încălzite, acum s-a trecut la ventuze din silicon medical, care sunt mult mai sigure şi mai uşor de folosit.

Masajul cu ventuze din silicon este utilizat împotriva durerilor musculare, pentru eliminarea durerii sau pentru relaxare, dar reprezintă o soluţie foarte bună şi împotriva celulitei, acesta fiind şi motivul pentru care multe vedete au apelat sau apelează la el.

Masajul cu ventuze din silicon este eficient în combaterea celulitei pentru că foloseşte vacuum-ul creat în interiorul ventuzei pentru a elimina toxinele din piele şi muşchi, prin stimularea circuitului sanguin şi cel al limfei.

În plus, ventuzele sunt special create pentru a acoperi suprafeţe mari de piele, grăbind astfel procesul. Pentru a scăpa de celulită, este nevoie de cel puţin şapte sedinţe de masaj cu ventuze, de cel puţin 30 de minute fiecare.

Cauzele celulitei

Specialiştii au avut o misiune dificilă în a determina care sunt cauzele exacte ale celulitei. Însă, acum, după ani de cercetare, s-a ajuns la concluzia că nu există o singură cauză, ci mai multe, acestea apărând în funcţie de organismul fiecărei femei.

În primul rând, se poate vorbi despre o predispoziţie genetică. Ea ar cauza retenţia fluidelor în organism şi o drenare insuficienţă a limfei, care, astfel, se adună sub piele şi formează straturile celulitice. Însă, aceasta este explicaţia doar la unele persoane. În cazul altora, cauza poate fi circulaţia proastă sau dezechilibrele hormonale care cauzează adunarea grăsimii.

Oricare ar fi cauza, mecanismul de apariţie este unul asemănător. Celulele grase se adună sub piele şi cauzează aspectul neplăcut pentru care celulita este cunoscută.

Masajul cu ventuze din silicon nu este unul care să elimine cauzele celulitei, rolul său fiind de a elimina, pentru perioade mai lungi sau mai scurte, efectele, adică aspectul neplăcut al pielii.

Atunci când vacuum-ul este aplicat pe suprafaţa pielii, inversarea presiunii determină celulele de grăsime, care formează celulita, să se despartă. Circulaţia sângelui este stimulată şi ea, iar grasimile şi toxinele sunt eliminate odată cu limfa.

Deoarece masajul cu ventuze cauzează şi o mai rapidă eliminare a limfei în exces, toxinele şi celulele grase sunt eliminate şi ele mai repede. Nu in ultimul rând, pielea profită şi ea de pe urma masajului, căpătând un aspect mai sănătos.

Atenţie, însă, pentru că masajul cu ventuze prea intens poate cauza şi învineţiri ale pielii. Aceasta nu este o problemă din punct de vedere medical şi efectele benefice rămân, dar, din punct de vedere al aspectului, multă lume ar putea să nu îşi dorească aşa ceva.

Spre deosebire de alte tratamente împotriva celulitei, masajul cu ventuze poate să fie utilizat pentru eliminarea grăsimii pe suprafeţe bine delimitate. Masajul cu ventuze poate să fie însă aplicat pe orice zonă doreşti, în acest mod asigurându-te că vei acţiona direct asupra stratului celulitic din zona respectivă a corpului.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.