Medicover achiziţionează Spitalului Pelican

Compania de servicii private medicale Medicover a anunţat finalizarea achiziţiei Spitalului Pelican, principalul furnizor de servicii de sănătate din Oradea.

Aceasta este a treia mare achiziţie a companiei anul acesta, după preluarea Centrului Medical Academica şi semnarea unui acord de cumpărare a Centrului Medical Phoenix, din zona Olteniei.

Tranzacţia a vizat achiziţia unui procent de 80% din acţiunile spitalului Pelican. Medicii chirurgi care au fondat Spitalul Pelican rămân în echipa de conducere şi vor deţine un pachet de acţiuni minoritar, potrivit comunicatului companiei.

„Achiziţia Pelican consolidează prezenţa Medicover în zona de servicii medicale prin includerea în portofoliu a celui mai mare spital privat din ţară”, a precizat Adrian Peake, general manager, Medicover România.

Pelican deţine un spital cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic şi alte activităţi auxiliare. Spitalul Pelican se află în plin proces de extindere prin construcţia unei noi facilităţi cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi care va aduce un plus de circa 100 de paturi şi o unitate dedicată cercetării.

Medicover România deţine un spital în Bucureşti inaugurat în anul 2012, cu o suprafaţă desfăşurată pe şapte niveluri, de peste 7.000 mp. Spitalul multidisciplinar Medicover din Bucureşti are un ambulatoriu integrat şi oferă acces la Maternitate, Pediatrie, Specialităţi Chirurgicale, Specialităţi Medicale şi Imagistică standard şi high-tech.

Medicover a finalizat, în luna iulie a.c., achiziţia Centrului Medical Academica, operator care deţine două clinici localizate în zone rezidenţiale Premium, respectiv Aviatorilor şi Pitar Moş. De asemenea, la începutul lunii trecute Medicover a iniţiat procesul de achiziţie al Centrului Medical Phoenix, operator medical privat din Oltenia.