nr. 165 (aprilie - mai 2018) photo-1489389944381-3471b5b30f04
Microsoft, Cisco, Bitdefender şi HP vor semna un acord global de combatere a atacurilor cibernetice

Mai multe companii globale din domeniul tehnologiei şi securităţii au semnat Cybersecurity Tech Accord, un acord menit să protejeze clienţii de pretutindeni împotriva atacurilor cibernetice, fie că este vorba de acţiuni ale grupurilor infracţionale sau ale unor state suverane. Printre cele 34 de companii se află ABB, Arm, Bitdefender, Cisco, Facebook, HP, HPE, Microsoft, Nokia, Oracle şi Trend Micro, operatori de tehnologii care alimentează infrastructura de comunicare şi informare a internetului pe plan mondial.

„Atacurile devastatoare din ultimul an demonstrează că securitatea informatică nu se referă doar la ceea ce poate face o singură companie, ci şi la ceea ce putem face împreună. Acest acord larg al industriei de tehnologie ne va ajuta să adoptăm o direcţie principială către metode mai eficiente de a colabora şi de a proteja clienţii din întreaga lume”, a declarat preşedintele Microsoft, Brad Smith.

Companiile şi-au asumat angajamente bazate pe patru principii esenţiale: apărare consolidată, excluderea infracţiunilor, acţiune colectivă şi consolidarea capacităţilor.

Companiile vor implementa o apărare consolidată împotriva atacurilor cibernetice. Ca parte a acestei strategii şi recunoscând faptul că toată lumea trebuie să beneficieze de protecţie, companiile s-au angajat să-şi protejeze toţi clienţii de pe întreg globul, indiferent de motivul din spatele atacurilor online.

Companiile nu vor ajuta guvernele în lansarea de atacuri cibernetice şi vor proteja împotriva manipulării sau exploatării produselor şi serviciilor lor, în fiecare etapă a dezvoltării tehnologice, a designului şi a distribuţiei. De asemenea, companiile vor susţine mai mult dezvoltatorii, utilizatorii şi companiile care le utilizează tehnologia, ajutându-i să-şi îmbunătăţească capacitatea de a se proteja. Aceasta va include colaborarea privind noile practici de securitate şi noile funcţii pe care companiile le pot implementa în produsele şi serviciile lor individuale.

„Consecinţele reale ale ameninţărilor cibernetice la nivel global au fost dovedite în mod repetat. Ca industrie, trebuie să colaborăm pentru a lupta împotriva infractorilor cibernetici şi pentru a împiedica atacurile viitoare să provoace şi mai multe pagube”, a spus Kevin Simzer, director general administrativ, Trend Micro.

Victimele atacurilor cibernetice sunt întreprinderi şi organizaţii de toate dimensiunile, cu pierderi economice care se estimează că vor depăşi peste 8.000 de miliarde de dolari până în 2022. Printre alte perturbări şi riscuri în materie de siguranţă, atacurile cibernetice recente au cauzat închiderea unor companii de mici dimensiuni, amânarea de intervenţii chirurgicale în spitale şi împiedecare furnizării anumitor servicii de către instituţii de stat.

Companiile care au semnat acordul intenţionează să organizeze prima lor întâlnire în cadrul conferinţei RSA, un eveniment de securitate cibernetică ce va avea loc în San Francisco.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.