„O agricultură puternică şi bogată înseamnă o Românie puternică şi bogată!”

De vorbă cu doamna Monika Puiu, director general al companiei NHR Agropartners

În cadrul vizitei întreprinse la sediul companiei NHR Agropartners, ca de fiecare dată, ne-am bucurat de prezenţa doamnei Monika Puiu, cea care se află la conducerea firmei încă din anul 2001. Directorul general al companiei NHR Agropartners este o persoană îndrăgită de fermieri şi foarte apreciată în această ramură a agriculturii. În acelaşi timp, domnia sa este o femeie delicată, puternică şi foarte bine pregătită profesional.

Cu amabilitatea caracteristică, doamna Puiu ne-a oferit detalii privind noutăţile intervenite în compania NHR Agropartners, dar şi câteva aspecte despre proiectele vizate pentru următoarea perioadă:

„Pentru mine, schimbarea produsă în acest an în cadrul firmei a fost foarte binevenită. Deşi este acelaşi domeniu de activitate, totul este diferit. Este o provocare care te reinventează, te remontează şi, până la urmă, te defineşte ca poziţie în piaţă.

NHR Agropartners înseamnă dăruire şi experienţă, compania noastră reuşind să aducă pe piaţa din România mărci recunoscute la nivel internaţional. Pot spune că ne-am adaptat cu succes schimbărilor, de fiecare dată. Viziunea noastră este să reprezentăm în România branduri de calitate şi să dezvoltăm parteneriate de exclusivitate pe termen lung. Ţara noastră poate să redevină o forţă agricolă în Europa prin investiţii în tehnologie avansată şi o abordare modernă a agriculturii.

Parteneriatul cu producătorul Deutz-Fahr se bazează pe seriozitate, încredere, profesionalism şi promptitudine, iar noi suntem extrem de mulţumiţi. Am întâlnit nişte oameni absolut deosebiţi, care sunt întotdeauna alături de noi. Nu contează că sunt din Germania, Italia sau din oricare altă ţară, important este că s-a creat o relaţie caldă de omenie şi împreună formăm o echipă puternică.

NHR Agropartners colaborează cu furnizori de top, precum Deutz-Fahr din Germania, Hardi şi Bogballe din Danemarca, Poettinger, Einboeck şi Hydrac din Austria, pentru echipamente de prelucrare a solului, Olimac şi Fatini din Italia pentru echipamente de recoltat, astfel încât putem oferi fermierilor din România o gamă completă de echipamente şi utilaje. Mai nou, suntem în plin proces de lansare a combinei autopropulsată Gregoire din Franţa, iar toate feedback-urile sunt pozitive. Per total, analizele recente de piaţa ne demonstează faptul că suntem pe o poziţie bună.

Evenimentele agricole la care am participat în 2016 au fost cele obişnuite, ca în fiecare an. Am fost prezenţi la târgurile importante unde am prezentat gama de produse şi ofertele pentru utilaje şi echipamente, câştigând încrederea clienţilor. Cum ne place nouă să spunem că „ne mândrim că suntem parteneri de încredere pentru clienţii noştri.” Ne pregătim pentru ultimul eveniment mare din acest an, Târgul Indagra, iar la această ediţie le pregătim fermierilor oferte foarte atractive pentru anul viitor. Şi de această dată, ca întotdeauna, vom fi alături de fermieri, oferindu-le promoţii şi pachete de finanţare foarte bune. Ofertele sunt anunţate către fermierii interesaţi pe pagina noastră de Facebook, pe site-ul NHR şi în reviste, ei putând cere oricând detalii la colegii de pe zonă sau la standurile NHR din cadrul expoziţiilor.

Un alt lucru extrem de important pe care l-am reuşit în acest an este faptul că am oferit un service de calitate, la orice oră din zi, atât pentru Deutz-Fahr, cât şi pentru absolut toate brandurile vândute de NHR de-a lungul celor peste 15 ani de existenţa. În vederea asigurării unui service de calitate am trimis echipe la producătorul Deutz-Fahr pentru instruire şi specializare, astfel încât service-ul să fie pe măsura brandului. Le-am promis fermierilor că le vom asigura service în timp util şi suntem mândri că ne-am îndeplinit misiunea cu rezultate foarte bune. Fermierii s-au convins de acest lucru şi pot să vă spun că din filialele noastre ies în fiecare zi 80 de maşini pe teren pentru a oferi service acolo unde este nevoie.

Chiar dacă mă repet, vă precizez că nu a fost refuzat absolut niciun fermier care a dorit service de la noi şi în continuare vor fi serviţi cu aceeaşi implicare şi promptitudine din partea noastră. NHR Agropartners are aproape 100 de angajaţi la departamentul de service. Fiecare filială are propriul atelier echipat cu instrumentele necesare efectuării diagnosticelor avansate. În plus, echipele de service din fiecare filială stau la dispoziţia fermierilor pentru o informare cât mai corectă a costurilor şi a posibilităţilor de echipare opţională cu utilaje.

Ca noutate, pot să vă spun că urmează lansarea unui tractor mai mare, ce va fi construit anul viitor. De asemenea, pentru a fi cât mai aproape de fermieri, vizăm în următoarea perioadă o extindere a filialelor în mai multe zone din ţară. Mai multe amănunte despre filiale am să la divulg în următorul interviu.

Personal, am în vedere de foarte multă vreme un program ambiţios legat de pregătirea elevilor.  Din partea Ministerului Educaţiei există deschidere în acest sens, aprobându-se la nivel legislativ formarea unei clase capabilă să pregătească specialişti pentru industria noastră de utilaje agricole. Din păcate, aceste şcoli profesionale din România duc mare lipsă de elevi, chiar dacă pe piaţa locurilor de muncă există cerere de personal bine pregătit în mecanică agricolă.

Pentru a veni în sprijinul învăţământului ar trebui să existe un parteneriat între Minister, Agronomie şi sunt de acord ca şi APIMAR să participe. Pentru a clădi o şcoală profesională trebuie să ne unim forţele cel puţin trei, patru companii din jurul Bucureştiului. Şcolile profesionale au un stagiu de pregătire de trei ani, timp în care elevii au în programa şcolară atât teorie, cât şi practică, iar în al patrulea an sunt apţi pentru a fi angajaţi. În cadrul APIMAR şi în interiorul NHR Agropartners facem tot posibilul astfel încât să susţinem existenţa unei clase de elevi la o şcoală profesională cu specializare în mecanică agricolă pentru anul şcolar 2017 – 2018. NHR Agropartners îşi doreşte să colaboreze, să preia o parte dintre elevii bine pregătiţi şi să le dea şansa să devină ucenici. Această temă este foarte importantă pentru mine şi deja am construit multe pentru a se putea realiza.

Mesajul meu se îndreaptă către tinerii care vor forma viitorul agriculturii româneşti. NHR Agropartners oferă oportunităţi de carieră pentru profesionişti, dar şi pentru tinerii care sunt la început de drum. Compania noastră oferă training-uri interne şi externe pentru o performanţă desăvârşită, care să le permită dezvoltarea profesională în munca lor. O agricultură puternică şi bogată înseamnă o Românie puternică şi bogată!”

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.