nr. 146 (septembrie-octombrie 2016) editorial, business_press
Nimic nu este prea scump pentru sănătatea noastră!

Cu toţii ne dorim o viaţă sănătoasă, dar puţini dintre noi au această posibilitate. Terapeuţii ne îndeamnă să trăim în aer curat, hrănindu-ne cu produse alimentare crescute natural. Ideea este că cei mai mulţi dintre noi trăim într-un mediu stresant, plin de griji şi probleme, neglijând alimentaţia corectă, mişcarea zilnică, dar şi odihna atât de necesară celulelor nervoase. Unul dintre cei mai importanţi factori pentru sănătatea noastră îl constituie alegerea alimentelor şi a hranei de zi cu zi.

În dorinţa avară după profit mulţi producători agricoli nu mai ţin cont de sănătatea şi starea viitoarelor generaţii, dar nici de conservarea mediului înconjurător. Numai împreună, conştientizând pericolele care ne aşteaptă, putem avea o viaţă sănătoasă. De aceea, şi specialiştii firmelor de protecţie a plantelor pun acent pe bunele practici în agricultură, sfătuindu-i pe fermieri să folosească corect tehnologiile, să utilizeze dozele şi concentraţiile recomandate, perioadele indicate şi să respecte cu stricteţe termenele de aplicare şi recoltare pentru a consuma produse cu reziduu 0,00. Tot mai des în ultima perioadă, ca urmare a cercetărilor ştiinţifice aprofundate, s-a lansat ideea utilizării produselor bio obţinute natural.

Într-adevăr, folosind produse naturale, fără reziduuri chimice şi respectând natura şi pământul, vom avea şansa de a trăi o viaţă sănătoasă.

Mulţi dintre noi consideră că produsele BIO sunt o modă sau un moft, însă ele sunt, de fapt, produse obţinute natural pentru a ne hrăni sănătos. Au trecut mulţi ani de când oamenii, din dorinţa de a creşte productivitatea, au început să stimuleze culturile agricole cu chimicale. Dar pesticidele şi îngrăşămintele chimice din culturi sau hormonii şi antibioticele injectate în animale ajung în cele din urmă în corpul nostru, provocându-ne alergii sau alte boli mult mai grave care ne afectează starea de sănătate. şi, în aceste condiţii, trebuie să ne punem întrebarea: Ce este bine să consumăm, produse din agricultura convenţională sau cele obţinute în condiţii BIO?

Interesul pentru produse BIO – organice sau ecologice – a crescut în ultimii ani, dar, datorită preţului mai ridicat pe care acestea le au, majoritatea consumatorilor au tendinţa de a alege produsele convenţionale în detrimentul lor. Am avut oportunitatea să vizitez o fermă BIO şi am înţeles că nimic nu este prea scump pentru sănătatea noastră!

Tag

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.