nr. 168 (iulie-august 2018) iaurt
Olympus lansează pe piața din România noul iaurt grecesc Stragghisto

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, își extinde portofoliul de produse și lansează pe piața locală noul iaurt grecesc Stragghisto, în urma unei investiții de peste 20 de milioane de euro. Stragghisto dezvăluie o rețetă tradițională a iaurtului grecesc și este disponibil în trei variante: 0%, 2% și 10%.

Noul iaurt are un conținut scăzut de lactoză și cel mai ridicat nivel de proteine față de produsele din aceeași categorie de pe piață, datorită tehnologiei avansate de producție. Consistența noului iaurt grecesc Stragghisto este pusă pe primul loc, iar pentru o textură densă, cremoasă și fină, că a unui mousse, ambalajul produsului este prevăzut cu o hârtie subțire de orez, care absoarbe umiditatea.

„Odată cu această nouă linie de producție, ne îmbogățim portofoliul de produse și livrăm consumatorilor Stragghisto, un produs complet nou și autentic, realizat conform unei rețete tradiționale, din inima Greciei. Suntem încântați să anunțăm disponibilitatea lui pe piața din România și îl dedicam tuturor iubitorilor de produse lactate de calitate”, a declarat Athanasios Giannousis, Director Comercial Olympus România.

Olympus a fost primul producător de lactate care a lansat iaurtul grecesc pe piață locală, în anul 2011, transformându-l într-un produs emblematic pentru marcă. Alături de iaurtul grecesc clasic, care se află în topul preferințelor consumatorilor în cadrul categoriei, Stragghisto completează gama actuală. Iaurtul este destinat în totalitate consumului intern și este distribuit în majoritatea marilor lanțuri de magazine din toată țara.

Întinsă pe o suprafața de 35.000 mp, fabrica de la Halchiu beneficiază de echipamente de ultima generație pentru recepția și procesarea laptelui la nivel european, precum și pentru ambalarea produselor finite. Nivelul înalt de tehnologizare asigură Olympus un avantaj competitiv și garantează produse de calitate, sigure din punct de vedere alimentar, păstrând, în același timp, valoarea nutritivă a acestora și gustul distinct.

Cu o capacitate totală de colectare a laptelui de 75 de tone pe oră, fabrică din Brașov produce iaurt, lapte proaspăt și UHT, brânză, precum și smântâna. Produsele de cea mai înaltă calitate sunt distribuite în lanțurile de hiper și supermarketuri din România și din cele mai importante țări europene: Italia, Germania, Austria, Anglia și Suedia.

Grupul Olympus este prezent în România din 1999. În ultimii 19 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor români, în efortul de a îmbunătăți metodele de creștere și îngrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate în ceea ce privește colectarea laptelui. În perioada 1999-2018, investiția totală a grupului Olympus în România s-a ridicat la 130 de milioane de euro. Grupul de firme, deținut de o familie aflată la a treia generație de producători de lactate, are sediul în Trikala, Grecia, și operează în 43 de țări din toată lumea. În prezent, Olympus deține cinci unități de producție în trei țări (Grecia, România și Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate și sucuri naturale.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.