nr. 168 (iulie-august 2018) Screenshot 2018-07-30 18
Pensiunea Roua Sânzienelor, o oază de relaxare

Roua Sânzienelor este poziţionată la aproximativ 4,6 km de Drumul 73a, care face posibilă legătura între satele Sinca Nouă şi Sinca Veche, practic la capătul munţilor Făgăraş, pe aşa zisă Valea Strâmbei, nume atribuit cursului sinuos pe care râul îl parcurge, până la vărsarea în Olt.

Valea Strâmbei este renumită pentru flora şi fauna bine conservată. În zonă se mai găsesc animale sălbatice  dar şi păsări: porci mistreţi, urşi bruni, lupi, căprioare, vulpi, iepuri, cerbi, ciute, bursuci, râşi, veveriţe, acvile de munte, şoimi, berze negre-specie foarte rară, bâtlani. Hanul oferă servicii necesare, în care oaspeții vor regăsi confortul și intimitatea de acasă. Valea Strâmbei, o bijuterie sălbătică ce nu poate fi prezentată decât la superlativ, te îndeamnă să laşi deoparte zgomotele şi forfota marilor oraşe, să te afunzi în tăcere şi  în meditaţie. Aici, arealul flancat de o vegetaţie bogată, oferă strălucirea veritabilă a unui spectacol poetic prin care întrevede infinitul cerului cu o limpezime care te pătrunde până în adâncul sufletului.

Pensiunea Roua Sânzienelor, o frumuseţe simplă şi complexă, în faţa căreia figurile de stil pălesc, iar trăirile se intensifică în fiecare celulă.

„Roua Sânzienelor deţine propria păstrăvărie, dar şi propriul lac unde iubitorii pot pescui. De asemenea, fiind poziţionată în imediata apropiere a munţiilor Bucegi şi Piatra Craiului există posibilitatea parcurgerii unor trasee de dificultate medie, dar şi plimbarea prin principalele obiectivele turistice precum: vizitarea prin Ocolul silvic a urşilor bruni din observatorul special amenajat pe Valea Strâmbei, zona în care animalele salbatice sunt protejate, dar şi a Pădurii Seculare – Valea Strâmbei. Este vorba despre o pădure cvasivirgină, care încă nu a fost exploatată de om, care se autoregenerează şi unde găsim arbori de peste 400 de ani. Pădurile de acest gen nu constituie decât 3% din suprafaţa totală împădurită a Europei. Pădurea de la Valea Strâmbei este unică prin faptul că exemplarele de aici ating dimensiuni care nici măcar nu se regăsesc în manualele de specialitate, adevăraţi „sequoia” de România. De exemplu, fagii nu depăşesc 41 de metri înălţime, dar pe Valea Strâmbei ei ating şi peste 50 de metri şi un diametru de aproximativ 1,5 metri. La fel şi brazii, care au mai bine de 54 de metri înălţime.Templul Ursitoarelor aflat la 5 km de complexul touristic, Mânăstirea Bucium aflată la 15 km, Cetatea Raşnov aflată la 20 km, dar şi Castelul Bran aflat la 25 km sunt obiective de maxim interes. Pensiunea dispune şi de 60 locuri pentru servirea mesei, un bar, şemineu, parcare propie, lac de agrement, păstravarie propie dar şi terasă pe malul lacului. Roua Sânzienelor este renumită pentru preparatele cu gust unic al păstravului din propia păstravarie, dar şi al celorlalte delicii gastronomice pregătite tradiţional în bucătăria noastră. Turiştii pot solicita la comandă Păstrăv Afumat în „hîrzob de brad” şi pot cumpăra păstrăv viu de la păstrăvăria noastră. Pensiunea Roua Sânzienelor vine în ajutorul oamenilor de afaceri, prin posibilitatea de organizare de evenimente şi întâlniri de afaceri, punând la dispoziţia clienţilor spaţii, echipamente şi personal calificat. Totodată, în cadrul pensiunii se pot susţine cursuri de teambuilding, ședinţe sau întâlniri de afaceri”, ne-a spus administratorul pensiunii Aurel Bularca.

În Valea Strâmbei am găsit un loc de vis al sufletului, o terapie a relaxării venită din susurul apei de izvor şi din panorama unică oferită de arealul unic, menit să îmbogăţească această zonă minunată.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.