nr. 164 (martie - aprilie 2018) business-money-pink-coins
Peste 5.000 de copii și tineri au participat la atelierele de educație financiară, cu ocazia Global Money Week

Banca Comercială Română susține inițiativa mondială Global Money Week. Campania își propune să crească gradul de conștientizare financiară a copiilor și tinerilor, la nivel mondial, inspirându-i să-și gestioneze banii corect. În acest context, peste 100 de angajați BCR care au devenit profesori de educație financiară şi au activat în atelierele interactive din cele 25 de județe pentru aproximativ 5.000 de copii și tineri.

Banca Comercială Română s-a alăturat Global Money Week, în inţiativa anuală a organizației non-guvernamentale Child and Youth Finance International din Olanda, lansată în anul 2012.

Campania își propune să crească gradul de conștientizare financiară a copiilor și tinerilor, la nivel mondial, și să-i inspire să-și gestioneze banii corect. Pe parcursul acestui program, 100 de angajați BCR care au devenit profesori de educație financiară au derulat ateliere interactive în 25 de județe, pentru peste 5.000 de copii și tineri. Atelierele au avut loc în școli, licee și universități, dar și la sediile BCR.

„Toți cei care au participat la aceste ateliere vor intra într-o călătorie în lumea banilor în cadrul căreia vor discuta despre nevoi și dorințe, planificare și buget personal, despre cum îşi vor putea îndeplini visurile, cum vor învăța despre principii precum globalizare și consum responsabil. Atelierele au oferit copiilor și tinerilor o experiență completă de învățare, cu ajutorul metodelor non-formale. Ei au înțeles mai ușor concepte și noțiuni financiare, prin joc sau alte metode potrivite vârstei lor, fără să fie nevoiți să asculte definiții sau formule. Tematica acestui an a Global Money Week a fost “Money Matters Matter”, întrucât pentru o viață mai bună este important să le dezvoltăm copiilor și tinerilor aptitudini care să reducă decalajele sociale și să-i ajute să ia decizii financiare înțelepte. La ediția de anul acesta Global Money Week au participat 23.738 de organizații din 137 țări, care vor instrui peste 7 milioane de copii”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatorul programului național “Școala de bani”.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.