ACTUALITATE pod2
Podul de la Agigea se închide la de 1 septembrie

Circulația pe podul de la Agigea va fi închisă integral de la 1 septembrie, traficul urmând să fie reluat până la finele anului, a declarat recent directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor.

„Podul de la Agigea e un pod a cărui reabilitare a început de foarte mult timp. Lucrările au fost sistate în 2014, deci e o problemă istorică acolo. De la începutul anului, podul de la Agigea a fost pe lista mea de priorități top 3 (alături de groapa de pe autostrada Sibiu Orăștie și DN 76 Deva Oradea). De la 1 septembrie avem în plan închiderea totală a circulației pe acest pod și să se intre în plin cu lucrări de execuție.

Mai sunt două hobane de schimbat și până la sfârșitul anului să redeschidem traficul în condiții normale, pe două benzi, în condiții de siguranță. În paralel cu deschiderea traficului, vor mai fi lucrări de întreținere de genul protecții corozive, vopsitorii, dar se pot executa fără probleme”, a spus Homor.

De asemenea, Autostrada Soarelui va intra în reabilitare în martie 2017, cu traficul restricționat pe câte o bandă, dar lucrările vor fi gata până la începutul sezonului estival.

„Autostrada Soarelui va intra în reparații. E o porțiune destul de perimată. Durata de viață a lucrărilor a expirat și după fiecare iarnă apar gropi în zonă. Mie nu îmi place cârpeala și în zona respectivă vom intra cu lucrări consistente, schimbarea întregului sistem rutier în profunzime. Nu va fi închisă ci doar restricționat traficul pe câte o bandă. Acest lucru se va întâmpla din martie sau de la începutul sezonului de lucru 2017, pentru ca imediat după iarnă să nu facem cârpeli ci să intrăm și să facem lucrări de calitate. Lucrările durează două luni. Va fi gata până în sezonul estival”, a precizat directorul CNADNR.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.