nr. 142 (mai-iunie 2016) Culorile_Romaniei
Policolor lansează cea de a doua ediţie a proiectului”Culorile României”

Producătorul român de lacuri și vopsele Policolor lansează campania națională „Culorile României”, ediția 2016, investiţia companiei în cele 13 proiecte fiind estimată la peste 120.000 de euro.  


„Culorile României” vor ajunge anul acesta în trei comune:Mânzălești (Buzău), Corbi (Argeș), Luncavița (Tulcea); în trei orașe:Tismana, Râmnicu Sărat și Constanța; pe o nouă locomotivă pictată pentru CFR Călători;la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Muzeul de Etnografie Tulcea; și la Centrul Cultural Cârțișoara, pe case și școli din Cârțișoara și Mârșa din județul Sibiu.


„Policolor își propune să identifice, să susțină și să dezvolte modele autentice de urmat: oameni care prin munca lor susțin comunitatea, sate care doresc să își păstreze identitatea și orașe care luptă cu griul și dezvoltă zone de culoare. Numitorul comun – inovația și tradiția. Investiția Policolor în cele 13 proiecte din 2016 este estimată la peste 120.000 de euro și constă în furnizarea a circa 12 tone de vopsea, lac, grund, baiț pentru renovarea și punerea în valoare a obiectivelor stabilite și cheltuieli cu premii pentru artiștii care au câștigat concursurile de creație.”, a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor.


Cele două concursuri de creație, derulate de Policolor, s-au adresat studenților, masteranzilor și tinerilor artiști de la facultățile de profil din țară. În doar trei săptămâni de concurs s-au înscris 380 de participanți, au fost depuse 90 de lucrări, iar cele cinci proiecte câștigătoare vor fi „aplicate” pe patru vapoare de la Constanța și pe o locomotivă electrică din parcul CFR Călători. Conform graficului agreat, lucrările la vapoare se vor finaliza la începutul lunii iunie, iar Locomotiva „Pasărea Măiastră” va intra în circulație din 12 iunie.Până în acest moment, 450 de voluntari și-au anunțat implicarea în acțiunile din acest an.

La finalul lunii iunie pe pagina de Facebook a campaniei va fi lansat un nou concurs, cu 51 de premii, constând în vopsea necesară pentru reamenajarea a 51 de locuințe. O direcție importantă a proiectului „Culorile României” este aceea de a implica în comunitate pictori, fotografi, meșteri populari, arhitecți, designeri, etnologi, profesori și cadre universitare, personalități a căror întreagă viață este dedicată culorilor și autenticului românesc,”a subliniat Cameliei Dragomirescu în conferința de presă ce a avut loc la Muzeului Satului, ocazie în care”a fost colorat şi Salonul de dans din partea nouă a muzeului”.
 

Proiectul „Culorile României” iniţiat de Policolor va continuă seria acțiunilor de responsabilitate socială pe care compania îl derulează de anul trecut, cu ocazia aniversării a 50 de ani de experiență în producția de lacuri și vopsele.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.