ACTUALITATE Start_up_2

Președintele CCIB, la Dezbaterea Start-Up Nation 2017

La sfarșitul lunii octombrie, Asociația pentru Democrație, Educație și Reconstrucție „Om între Oameni” a organizat dezbaterea „Start-Up Nation 2017”. La eveniment au participat oficiali guvernamentali din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA), reprezentanți ai unor camere de comerț, organizații patronale și profesionale, firme de consultanță, alături de oameni de afaceri, aplicanți în program sau care intenționează să aplice pe această linie bugetară.

Principalele subiecte abordate au vizat: perspectivele programului Start-Up Nation, beneficii, provocări, premisele deblocării creditării pentru IMM-uri și importanța formării profesionale și a educației antreprenoriale.

Cu acest prilej, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, a subliniat importanța promovării, inclusiv în domeniul economic, a unei elite autentice, capabile să identifice corect prioritățile și pornind de la acestea, să construiască durabil. În opinia președintelui CCIB, această elită trebuie să fie prezentă în competiții, nu cei defavorizați. În ceea ce privește proiectele finanțate prin programe de tipul Start-Up Nation acestea trebuie să aibă la bază studii de eficientă, dar și de piață, nu justificări. Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a punctat disponibilitatea Camerei bucureștene de a organiza evenimente de promovare a unor proiecte și de identificare de parteneri pentru consorții. Un alt aspect abordat de președintele CCIB a fost educația antreprenorială, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu apreciind că aceasta trebuie să se facă coerent, inclusiv la nivel universitar, prin programe de masterat.

Biroul de Presă al CCIB

Din aceeasi categorie

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.