ACTUALITATE Junker
Președintele Junckers la Forumul de Afaceri Asia-Europa

În cadrul discursul său la Forumul de Afaceri Asia-Europa, ce s-a desfășurat la Ulaanbaator, Mongolia, Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a cerut crearea unor parteneriate de tip public-privat puternice pentru a promova comerțul și a investițiile. În optica sa, aceasta este principala pârghie care va consolida relațiile dintre Europa și Asia și va conduce spre o prosperitate economică de durată.

Președintele Juncker a subliniat angajamentul său de a lucra pentru o economie globală echitabilă, transparentă și guvernată de reguli. „Comunitatea de afaceri va juca un rol central”, a spus el. „Dumneavoastră sunteți motoarele schimbării și inovației. Împreună aveți puterea de a aduce cele două regiuni mari mai aproape. Dar împreună cu puterea vine și responsabilitatea Aveți datoria de a acționa ca buni cetățeni, respectând regulile jocului, investind în oameni și având grijă de planeta noastră. „, le-a transmis participanților la forum

Președintele CE a subliniat oportunitatea comercială pentru cele două regiuni: „Europa și Asia împărtășesc un interes clar în conectarea mai bună a celor două continente. Aceasta nu înseamnă doar a construi noi rețele de transport și de comunicații Trebuie armonizate, de asemenea, reglementările și standardele noastre, astfel încât oamenii, datele, bunurile și serviciile să poată circula liber.”

Referitor la economia digitală, Președintele Juncker a pledat pentru necesitatea de a reconcilia oportunitățile cu valorile de bază ale societății, inclusiv respectarea vieții private. Acest lucru ar necesita o investiție în competențe digitale, precum și norme clare pentru a proteja consumatorii, astfel încât aceștia să-și dezvolte încrederea în comerțul electronic. „Europa și Asia au nevoie să dezvolte o înțelegere comună cu privire la toate aceste chestiuni”, a spus domnia-sa.

Forumul de afaceri Asia-Europa face parte din suita de evenimente prilejuite de Reuniunea Asia-Europa de săptămâna trecută (ASEM). Pe 15 și 16 iulie Presedintele Juncker a participat la Summit-ul ASEM 11, împreună cu Înaltul Reprezentant al UE și vicepreședinte al Comisiei, Federica Mogherini, și președintele Consiliului European, Donald Tusk. Summit-ul s-a concentrat asupra problemelor globale și regionale, care includ securitatea, terorismul, schimbările climatice, migrația, cooperarea economică și dezvoltarea durabilă.

Adriana Bunea

Tag

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.