nr. 166 (mai - iunie 2018) 1
Producători români în premieră la ICFF

Producătorii români de mobilă din toate zonele ţării au fost prezenți, în perioada 20-23 mai a.c., pentru prima oară la International Contemporary Furniture Fair (ICFF) de la New York, cel mai important târg dedicat în exclusivitate mobilierului de lux și articolelor de design interior.

AXM Prod ’93 SRL, Bucin Mob SRL, Carel Woodworks SRL, Creative Concept SRL, Ecomatrix SRL, Global Art Production SRL, Quadra Invest SA, Maer Import Export SRL, Materia Studio SRL şi Sculptura Secuiască SRL au expus, pe o suprafață de circa de 300 m.p., mobilier de concepție contemporană, precum şi elemente de design interior și accesorii de mobilier, între care şi decorațiuni realizate din pietre semiprețioase.

În cadrul complexului expozițional Jacob K. Javits au expus peste 800 de firme, provenind din 40 de țări de pe toate continentele, în cadrul celor 11 secțiuni specializate pe tipuri de produse și servicii aferente sectorului industriei de mobilă din SUA.

Această ediție a ICFF a reunit cca. 36.000 designeri de interior, arhitecți, comercianți cu amănuntul, distribuitori, manageri de complexe rezidențiale, dezvoltatori imobiliari, comercianți online. Ultima zi a târgului a fost rezervată accesului publicului larg.

Prezent la pavilionul național al României, consulul general al României la New York, Cătălin Radu Dancu, a discutat cu delegațiile firmelor producătoare despre specificul pieței de mobilă de lux americane, precum şi despre modalități concrete de accesare pentru produsele noi cu concepte inovative, originale, sau, în cazul firmelor deja prezente pe piață, lărgirea volumului și diversificarea gamei produselor exportate.

Prezenţa firmelor româneşti în cadrul evenimentului expozițional de la New York a fost organizată de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România (APMR), în cadrul Programului Național de Promovare a Exportului, cu finanțare de la bugetul de stat, şi a beneficiat de sprijinul Consulatului General al României și a BPCE New York.

 

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.