nr. 154 (mai-iunie 2017) miere
Produsele apicole, nelipsite din alimentaţie!

Specialiştii în domeniu afirmă că din meniul nostru zilnic nu trebuie să lipsească produsele apicole. Mierea şi polenul contribuie semnificativ la sănătatea şi vitalitatea noastră.

În luna iunie laptişorul de matcă, un produs-minune ajută la creşterea imunităţii şi rezistenţa la efortul fizic şi intelectual, acţionând benefic şi asupra sistemului nostru nervos. Mierea de tei este, de asemenea, recomandată pentru calmarea stărilor de nervozitate,atenuează stările de oboseală şi stres şi tratează eficient crampele musculare. Totodată, în această lună,este foarte important să consumam polen crud şi bomboane de miere, pentru a creşte nivelul energetic general.
Din cauza căldurii excesive, în luna iulie trebuie să avem grijă şi de tenul nostru mai mult ca oricând. Produsele apicole sunt unele dintre cele mai recomandate de specialiştii din întreaga lume pentru diminuarea şi estomparea ridurilor, pentru producerea de colagen natural, care reda elasticitate pielii.Astfel, lăptişorul de matca este produsul apicol de o importanţă majoră pentru regenerând şi hidratând tenul şi vitalizând părul. De asemenea, este recomandat polenul crud, care conferă vitalitate, strălucire şi volum părului, mierea de Manuka, renumită pentru vindecarea acneelor şi eczemelor şi care oferă şi fermitate şi elasticitate pielii. Aceasta din urmă se găseşte şi sub formă de cremă de faţă, de mâini dar şi pastă de dinţi.
În luna august, majoritatea dintre noi ne aflăm în vacanţă şi pentru a avea un tonus crescut este recomandat tonicul regal şi tonicul apicultorului, deoarece acestea sunt ideale pentru întărirea sistemului nostru imunitar şi pentru înlăturarea nevrozelor şi stărilor depresive. Tinctura de propolis ne ajută la prevenirea răcelilor şi gripei, iar polenul crud diminuează stările de somnolenţă şi oboseală şi contribuie la regenerarea florei intestinale.
În luna septembrie consumarea laptişorului de matca, a tonicului regal,a tincturii de propolis şi polenului crud ne ajută să ne protejam de viroze respiratorii şi de infecţii microbiene. Totodată, polenul crud facilitează absorbţia de calciu în organism, vitala la începutul sezonului rece iar tonicul apicultorului şi mierea de Manuka combat stările de stres şi depresie.
În luna octombrie tinctura de propolis trebuie să fie nelipsită din alimentaţie iar polenul crud este ideal în această perioadă previne inflamarea colonului, tonifică, fortifică şi energizează organismul.
În luna noiembrie mierea polifloră este recomandă deoarece echilibrează procesul de digestie şi acţionează benefic asupra ficatului şi inimii. Pentru a ne feri de viroze, trebuie să continuam dieta bazată pe tonicul apicultorului, laptişorul de matcă şi  polenul crud ne va ajută să amelioram afecţiunile hepatice şi să ne detoxifiem ficatul şi rinichii. Pe lângă proprietăţile de întărire ale  sistemului imunitar, aceste produse ne ajută să reducem colesterolul din sange şi să combatem stresul, oboseala şi insomniile.
În luna decembrie este recomandat consumul de miere cruda – fie de salcâm, polifloră sau de tei, polenul crud, pentru reducerea tensiunii arteriale. Pentru hidratarea şi protejarea buzelor uscate sau crăpate se recomandă folosirea balsamului de buze din miere de Manuka, deoarece are proprietatea de a reda buzelor aspectul estetic tineresc. Aşadar, produsele apicole un miracol al naturii trebuie să fie nelipsite din alimentaţie!

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.