nr. 139 (februarie-martie 2016) Dan Costescu.
Proiecte de viitor la Ministerul Transporturilor

În paralel cu proiectul construcţiei unei linii de metrou între Gara de Nord și Otopeni, există şi posibilitatea de a construi și o cale ferată într-o variantă economică și atractivă.

Ministrul transporturilor Dan Costescu.declarat la începutul lunii februarie a.c că se ia în calcul posibilitatea ca, în paralel cu proiectul construcţiei unei linii de metrou între Gara de Nord și Otopeni, să construim și o cale ferată într-o variantă economică și atractivă, cu material rulant modern, care să lege gara de aeroport.

„O capitală europeană ar merita să aibă aceste două proiecte în paralel, cu acces la aeroport.Nu este deplasat să considerăm că trebuie să avem și cale ferată și metrou până la aeroport.În acest moment, proiectul feroviar nu este la fel de matur, precum cel al metroului.Ce ne gândim acum să facem? Așa cum arată lucrurile acum,metroul are poziţia numărul l, noi suntem sub niște constrângeri financiare date de Master Plan și de acel deficit de finanţare despre care spuneam, deci de asta avem nevoie de conceptul de prioritizare, de programare. Metroul se află în prim plan, dar evaluăm în același timp și posibilităţile de a construi o cale ferată, nu una de mare viteză, nu una de mari standarde, ci o cale ferată eventual ieftină, dar prin soluţii poate fi făcută interesantă, cu un material rulant modern, atrăgător, care să fie, practic, un shot între aeroport și Gara de Nord”, a spus ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.