nr. 179 (iunie - iulie 2019) moneybistro raiffaisen
Raiffeisen Bank a lansat Indicele Sănătăţii Financiare pe moneybistro.ro

La începutul lunii Raiffeisen Bank a lansat Indicele Sănătătii Financiare (ISF), un instrument care poate fi găsit pe moneybistro.ro, menit să îi ajute pe români să îşi măsoare sănătatea financiară.

  • 46% dintre români declară că uneori cheltuielile lor depăşesc veniturile, iar aproape 80% recunosc că îşi iau lucruri de care nu au nevoie;
  • În acelaşi timp, 40% dintre români sunt destul de îngrijoraţi de viitorul lor, pentru că le este greu să pună bani deoparte;

Acest index a fost modelat şi calibrat cu ajutorul specialiştilor din Raiffeisen Asset Management.

La cererea Raiffeisen Bank, iVox a realizat studiul „Pentru ce economisesc românii?”, la care au răspuns 972 de persoane cu vârstă de peste 18 ani, respectând structura socio-demografică a populaţiei utilizatorilor de Internet din România. Conform acestui sondaj, 46% dintre români cheltuiesc  mai mult decât câştigă, iar 8 din 10 români declară că au cumpărat cel puţin o dată un lucru de care nu aveau nevoie. Pentru 35% dintre ei, o viaţă financiară sănătoasă înseamnă că au rămas cu bani din salariu la finalul unei luni şi doar 25% consideră că este important să pui bani deoparte, dacă vrei să ai o viaţă financiară sănătoasă. Doar unul din 10 români consideră că investiţiile sunt un element necesar al vieţii financiare sănătoase.

Raiffeisen Bank declară luna iunie „Luna Sănătăţii Financiare” şi pune la dispoziţia celor interesaţi Indexul Sănătăţii Financiare, dar şi recomandări prin care-şi pot planifica mai uşor bugetul lunar şi îţi pot ţine sub control cheltuielile, pe https://moneybistro.ro/

„În luna iunie, ca parte a demersului nostru de educaţie financiară Money Bistro, lansăm Luna Sănătăţii Financiare şi adresăm o provocare tuturor, de a-şi măsura Indexul de Sănătate Financiară. Elaborat alături de specialiştii băncii, ISF este un instrument de „diagnosticare” menit să ne ajute să determinăm dacă suntem „frugali” sau „gurmanzi” în relaţia cu banii”, a declarat Corina Vasile, director de Comunicare şi Relaţii Publice la Raiffeisen Bank.

Indexul de Sănătate Financiară a fost testat în luna mai, pe un eşantion de 1388 de respondenţi, socio-demografic reprezentativ pentru populaţia României. În urma acestei testări, aproape jumatate  (46%) a reiesit ca sunt frugal moderaţi, adică mai degrabă atenţi cu bugetul lor.

Timp de patru săptămâni, pe platforma de educaţie financiară www.moneybistro.ro, românii îşi vor putea „antrena” portofelul cu diverse exerciţii de economisire, dacă sunt interesaţi de un stil de viaţă financiar sănatos.

Platforma online dedicată educaţiei financiare, Money Bistro, a fost lansată de Raiffeisen Bank la sfârşitul anului trecut. Pe ea veţi găsi zece episoade video în care economisiţi, chefi sau pasionaţi de gastronomie, jurnalişti, bloggeri şi antreprenori împărtăsesc experienţe şi sfaturi pentru o viaţă financiară sănătoasă. Pe MoneyBistro.ro, utilizatorii pot accesa articole şi infografii video, menite să explice „cu ce se mănâncă banii”.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.