nr. 178 (mai - iunie 2019) Histria-Atlas
Raiffeisen Bank finanțează de peste 13 ani Șantierul Naval Constanța

Șantierul Naval Constanța (SNC) a botezat cea mai nouă navă pe care a construit-o, tancul de produse petroliere și chimice de 41.000 tdw, lansat la apa sub numele „Histria Atlas”. Raiffeisen Bank finanțează de peste 13 ani Șantierul Naval Constanța și a contribuit până acum la construcția a 10 nave, din care 8 sunt din celebra serie de tancuri chimice de 41.000 tdw. Din cele 10 proiecte, două sunt speciale: o navă tehnică, tip barjă (pipe laying shallow water barge), utilizată în Marea Caspică pentru rețeaua de conducte submarine de gaze, iar a două este un ponton de mari dimensiuni utilizat pentru o macara plutitoate de mare tonaj.

“Histria Atlas” este o navă îmbunătățită semnificativ față de precedentele petroliere, în ceea ce privește consumul de combustibil, tonajul suplimentar, versaltilitatea sporită în manevrabilitate sau operațiunile de încărcare/descărcare etc.

Histria Atlas este o navă modernă, actualizată la cele mai noi cerințe privind protecția mediului și consumul de energie. Este un proiect dezvoltat integral de Șantierul Naval din Constanța de la fază de concepție până la fază de construcție, asistați de un proiectant naval din Germania”, a precizat Radu Rusen, directorul general al Șantierului Naval Constanța.

La rândul său Cristian Sporiș, vicepreședinte -Corporații Raiffeisen Bank a declarat: „Parteneriatul cu Șantierul Naval Constanța este unul valoros pentru noi prin contribuția pe care putem să o avem direct la dezvoltarea industriei portuare, vapoarele construite la Constanța fiind un reper important al realizărilor industriei românești. De asemenea, Raiffeisen Bank susține prin facilități de finanțare și activitatea de reparații nave de la SNC, activitate cu o pondere însemnată în veniturile companiei. În plus, o mare parte din angajații Șantierului Naval sunt clienții noștri”.

Raiffeisen Bank este o bancă universală de top care deservește peste 2 milioane de clienți persoane fizice, 91.000 IMM-uri și 5.700 de companii. Rețeaua băncii în România număra peste 400  de unități, peste 900 de ATM-uri, 20.000 de EPOS-uri și 210 de MFM (automate multifuncționale).

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.