nr. 158 (septembrie-octombrie 2017) Raiffeisen
Raiffeisen Bank lansează o nouă ediție a proiectului „Catalizator – un program pentru antreprenori cu idei mari”

„Catalizator – un program pentru antreprenori cu idei mari”, este destinat persoanelor de decizie din companiile medii din România, fiind gândit să-i susțină pe aceștia în extinderea și administrarea mai eficientă a afacerilor lor. Companiile considerate medii sunt cele cu o cifră de afaceri anuală consolidată între 5 și 50 de milioane de euro.

„Catalizator” ediția a II-a se derulează pe parcursul a patru luni și beneficiază de contribuția unor specialiști reputați. Prima ediție s-a desfășurat la începutul anului 2017 cu antreprenorii din Pitești, Timișoara și Cluj, după ce în fază pilot au participat antreprenorii din Brașov. În această nouă ediție, „Catalizator” va ajunge în București, Constanța și Iași, pentru o acoperire cât mai echilibrată a nevoilor antreprenorilor din toate zonele geografice ale țării.

“Avem satisfacția că participanții la prima ediție a programului Catalizator l-au considerat un program extrem de bun și de util prin care și-au lărgit orizontul decizional, descoperind noi instrumente de management, metode de autoevaluare și dezvoltare profesională. Tocmai acest rezultat îl urmărim cu acest program: să avem o contribuție la dezvoltarea comunității de afaceri și la întărirea capitalului românesc”, a spus Felix Daniliuc, directorul executiv pentru corporații medii și sector public al Raiffeisen Bank.

 

Programul este structurat în sesiuni cu caracter aplicativ, practic și abordează teme importante pentru antreprenorii care au ajuns la o anumită maturitate a afacerii.  La aceste sesiuni sunt invitați antreprenori de succes și executivi ai băncii, care împărtășesc împreună cu audiența, premisele reușitei în companiile pe care le conduc.

Principalele teme abordate sunt:

  • construirea strategiei de afaceri și a unei culturi organizaționale de succes;
  • crearea și promovarea unei imagini de brand;
  • comunicarea eficientă prin canale de social media;
  • managementul financiar;
  • dezvoltarea afacerii și creșterea vânzărilor;
  • construirea unei echipe și managementul oamenilor;

 

Pe lângă dezvoltarea culturii antreprenoriale, „Catalizator” își propune să faciliteze crearea unei comunități de afaceri sănătoase, în care participanții la viață economică să împărtășească nu doar idei, ci și oportunități de afaceri și să consolideze relații valoroase de business.

Programul “Catalizator” a fost creat pe bază concluziilor rezultate în urmă studiului „Barometrul Antreprenoriatului Romanesc”, realizat de E&Y în parteneriat cu Raiffeisen Bank în anul 2016, la care au participat peste 400 companii cu afaceri măture. Prima concluzie desprinsă din studiu a fost nevoia acută a antreprenorilor de întâlniri și workshop-uri, de programe specifice de training pe industrii, dar și organizarea unor cluburi și asociații ale antreprenorilor, cu impact în dezvoltarea culturii antreoprenoriale pe termen lung.

Relația cu companiile medii este coordonată în Raiffeisen Bank prin centrele regionale de corporații, situate în marile orașe (București, Pitești, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Timișoara). De asemenea, managerii dedicați sunt localizați atât în aceste orașe, dar și în altele, având avantajul de a fi aproape de afacerile clienților, de a înțelege și de a adapta mai bine soluțiile oferite cu specificul local.

Raiffeisen Bank în România deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, aproximativ 100.000 IMM-uri și 5.700 de companii. Rețeaua număra 466 de agenții, aproximativ 1.100 de ATM-uri, 164 de MFM (automate multifuncționale) și aproximativ 18.000 de EPOS-uri.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.