nr. 167 (iunie-iulie 2018) reiffeisen-bank1
RBI și startup-ul kompany semnează un contract pentru o soluție inovatoare de cunoaștere a clientelei

Raiffeisen Bank Internațional (RBI) și startup-ul kompany semnează un contract pentru o soluție inovatoare de cunoaștere a clientelei (know your customer-KYC). Contractul presupune dezvoltarea și implementarea unei soluții inovatoare de KYC la nivelul grupului Raiffeisen Bank Internațional (RBI).

Colaborarea cu startup-ul kompany a început în cadrul acceleratorului fintech Elevator Lab 2017. Kompany este un startup specializat în tehnologii care ușurează procesele prin care companiile se supun și se adaptează reglementărilor în vigoare (RegTech).

Johann Strobl, CEO RBI, confirmă că atât grupul, cât și kompany, se îndreaptă către fază de implementare: “Scopul nostru este să reducem timpul și costurile necesare pentru adaptarea la cerințele de reglementare. Cooperarea cu kompany ne ajută să atingem acest obiectiv prin utilizarea unor tehnologii inovatoare. Ei ne oferă un avantaj competitiv în serviciile pe care le oferim clienților noștri persoane juridice.”

Clienții vor beneficia de un proces eficient, care respectă întru totul reglementările în vigoare. Soluția de cunoaștere a clientelei a fost dezvoltată prin integrarea mai multor tipuri de servicii într-o platformă cloud unică, care, după modelul de business și structură RBI, optimizează procesul de adaptare la noile reglementări. Clienții vor avea parte de funcționalități noi, cum ar fi: verificări ale registrelor de comerț în timp real, automat și transfrontalier. Ca rezultat, clienții nu vor mai fi obligați să aducă documente în original în procesul de KYC, atâta vreme cât informațiile necesare legate de companie pot fi accesate prin surse oficiale și verificate.

Fondatorul și CEO-ul kompany, Russell E. Perry, se bucură să adauge RBI pe lista clienților din industria financiar-bancară: “În calitate de lideri pe piață soluțiilor RegTech care furnizează informații despre companii, am creat bazele pentru următoarea generație de KYC în industria financiară. RBI a fost un partener extraordinar în timpul acceleratorului Elevator Lab și vom lucra în continuare împreună pentru a automatiza procesele prin care ne asigurăm că se respectă cerințele de conformitate.”

Colaborarea cu kompany marchează un moment important în evoluția acceleratorului fintech Elevator Lab, mai ales că startup-ul kompany a fost unul dintre cei cinci participanți în prima ediție Elevator Lab din 2017. În timpul acceleratorului, RBI și kompany au dezvoltat un pilot pentru soluția de cunoaștere a clientelei ce va fi implementată la nivel de grup.

Până pe 20 iunie, startup-urile pot aplică pentru Elevator Lab Challenge România, programul local prin care fintech-urile pot intră în Elevator Lab. www.elevator-lab.com/ro.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.