nr. 150 (ianuarie-februarie 2017) fatamar
Reguli “naturale” pentru sănătate şi frumuseţe

Un corp frumos este şi unul sănătos, iar îngrijirea este cea mai bună metodă de a ne simţi bine. Fără a apela la reţete costisitoare putem fi mereu în formă. Există câteva reguli care ne pot face viaţa mai frumoasă şi mai sănătoasă.

Odihna este esenţială atât pentru frumuseţe cât şi pentru sănătate. De aceea, este important să dormim cel puţin 8 ore,somnul fiind un element important de refacere şi de revigorare a organismului. Sportul ne ajută să ieşim din rutina zilnică şi în plus ne tonifică şi ne ajută în arderea grăsimilor. Eliminarea consumului de sare, zahăr, ulei, sucuri acidulate şi alcool şi înlocuirea zilnică a unei mese cu o salată de legume şi crudităţi este un punct câştigat pentru sănătatea noastră. Şi dacă renunţăm şi la masa de seară care ne îngreunează şi ne alungă somnul chiar suntem norocoşi şi sănătoşi.

Specialiştii ne sfătuiesc să mâncăm zilnic 1-2 căţei de usturoi pentru că ne stabilizăm sistemul imunitar fiind feriţi de răceală, colesterol ridicat, diabet, boli cardiovasculare sau infarct. Sigur, şi un măr pe zi cum spune englezul ne poate tine departe de medic. Şi pentru întregirea frumuseţii noastre putem apela la o hidratare corectă consumând 2 litri de apă pe zi dar şi  la aplicarea măştilor naturale. La fiecare sfârşit de săptămână ne putem curăţa faţa cu o mască abrazivă din tărâţe, sare, zahăr, făină şi alune zdrobite, pentru îndepartarea celulelor moarte. Şi dacă nici o cremă de faţă nu ne oferă rezultatele aşteptate, o mască din banană şi miere aplicată pe faţă săptămânal elimină acest neajuns.

Câteva picături de ulei esenţial de levănţică adăugate în apa de baie înlătură stresul. Castraveţii pot fi consumaţi zilnic fiind o sursă de hidratare, dar două felii aplicate câteva minute pe pleoape vor reprezenta cea mai naturală compresă pentru ochii noştri. Pentru a îndepărta cearcănele,putem aplica pe fiecare ochi câte o felie de cartof crud seara înainte de culcare. Şi roşia face minuni, fiind un remediu excelent pentru ridurile de expresie. Uleiul de cocos este recomandat cu succes pentru eliminarea petelor maronii sau chiar a pistruilor,el tratând totodată şi eczemele, psoriazisul şi acneea.

Vitamina E este secretul pentru o piele sănătoasă, iar vitamina C este vitală pentru strălucirea ei aşadar morcovii proaspeţi şi citricele nu trebuie să ne lipsească din casă. Pentru a avea buze moi este necesar ca în fiecare dimineaţă să ne periem buzele cu o periuţă moale şi puţină pastă de dinţi pentru a înlătura celulele moarte. Înainte de asta este necesar să clătim gura cu ulei de măsline timp de 5 minute pentru a elimina toxinele accumulate peste noapte. Ulterior, dacă ne vom peria dantura cu patina sare şi două picături de lămâie vom avea un zâmbet alb şi strălucitor Pentru a avea un păr frumos şi strălucitor, trebuie să-l masăm cu ulei de migdale seara şi să-l clătim dimineaţa, adăugând în balsam şi extracte de plante. Îngrijirea corporală se va realiza utilizând cremă de corp tot pe bază de extractele din plante.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.