nr. 150 (ianuarie-februarie 2017) magazin
Retailerul suedez Ikea va construi al doilea magazin în Bucureşti

Cel de-al doilea magazin „Ikea” din România va fi construit în zona de est a Bucureştiului, pe Bulevardul Theodor Pallady şi va avea o suprafaţă de 37.000 de metri pătraţi. Valoarea investiţiei va fi de 80 de milioane de euro, reprezentând costul cumulat al terenului şi construcţiei. Obiectivul se va finaliza în anul 2018 şi va crea 300 de locuri de muncă.

 

“Amplasarea celui de al doilea magazin Ikea în Bulevardul Theodor Pallady va oferi companiei posibilitatea de a reduce emisiile de dioxid de carbon generate de transport. Obiectivul companiei este să folosească 100% energie regenerabilă în noul magazin: cu sisteme de energie geotermală şi panouri solare integrate în construcţie. Mai mult, vor fi instalate staţii de încărcare pentru maşini electrice, vor fi disponibile metode de administrare pentru toate tipurile de deşeuri, iar suprafaţa de spaţiu verde din totalul terenului va fi de 30%, în conformitate cu cerinţele legale.
Ne bucurăm să vedem progresul din ţară în multe aspecte sociale şi economice de când Ikea a deschis primul magazin din România, acum 10 ani, şi abia aşteptăm să facem parte din această evoluţie pe termen lung. România este ţara cu cel mai mare potenţial de dezvoltare din regiunea de Sud-Est a Europei şi facem noi paşi în procesul de expansiune în toată ţara, nu numai în Bucureşti. Plănuim să atingem un număr total de 9 magazine – cel mai mare număr de magazine din ţările din regiunea de sud-est – cu o investiţie totală de peste 500 de milioane de euro. Oamenii sunt foarte importanţi pentru noi şi cea mai frumoasă parte este faptul că vom crea în total 3.000 de locuri de muncă în România,” a mentionat Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager Ikea South-East Europe.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.