nr. 168 (iulie-august 2018) vata minerala
Rockwool investeşte 50 milioane euro într-o fabrică nouă

Grupul danez Rockwool investeşte aproximativ 50 de milioane de euro în construcţia fazei iniţiale a fabricii sale de vată minerală bazaltică din judeţul Prahova, se arată în comunicatul companiei.

Terenul pe care va fi amplasată fabrica măsoară circa 30 de hectare şi se află în parcul industrial Ploieşti West Park. Noua fabrică va genera în jur de 150 de locuri de muncă în mod direct şi alte 300 în mod indirect, pentru servicii şi logistică.

Potrivit informaţiilor furnizate în comunicat, constructorul selectat pentru dezvoltarea primei unităţi de producţie din România a Grupului Rockwool este Con-A, o societate de construcţii cu capital românesc.

Conform Rockwool, producţia de vată minerală din fabrica de lângă Ploieşti va începe anul viitor, cea mai mare parte a materiei prime va proveni din ţara noastră, iar serviciile de logis­tică şi forţa de muncă angajată direct de companie, sau de firmele subcontractante, vor fi majoritar locale.

Grupul Rockwool a anunţat, la finalul anului trecut, investiţia într-o fabrică de vată minerală bazaltică în judeţul Prahova, parte a planului său de a des­chide noi capacităţi de producţie în Statele Unite ale Americii, Suedia şi România, mai notează comunicatul.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.