nr. 141 (aprilie-mai 2016) editorial, business_press
Să fim mai buni de sărbători…adevăr sau tradiţie?

EDITORIAL

Am aşteptat cu interes perioada Sărbătorilor Pascale pentru a aşterne pe hârtie aceste gânduri care mă frământă de mult timp.Îndemnul – Hai să fim mai buni de Sărbători a devenit deja un clişeu şi că ne place sau nu aceasta este realitatea.Eu m-am întrebat adesea, să fim mai buni cu scopul de a fi mai fericiţi sau cu scopul de a face asta pentru că aşa e bine?

Şi chiar cu riscul de a supăra pe cineva doresc să intru inima subiectului cu pantofii mei cu toc cui!Glumesc nu doresc să înţep sau să rănesc pe cineva dar pentru a mia oară subliniez că bunătatea este o trasătură de caracter moştenită genetic este “eul” fiecăruia dintre noi dar şi dobândită prin educaţie dacă fondul permite.Ea poate fi multiplicată atunci când este împărţită celorlalţi asemeni unei bucăţi de pâine unor oameni flămânzi sau poate fi păstrată pentru sine cum pâinea la pachet şi se numeşte egoism.

Şi cum sunt la ora întrebărilor: Nu înţeleg de ce de sărbători trebuie sa fim mai buni şi nu înţeleg de ce avem nevoie de o zi specială în care să dovedim acest lucru.Ce facem însă în timpul anului? La ce ne gândim în restul zilelor din an ?

Ce-ar fi oare să avem sărbatoare în fiecare zi şi să ne formăm un nou stil de viaţă.Veţi spune că este o utopie ! Eu spun însă că este greu dar nu imposibil… Acum mulţi ani când m-am trezit cu aceste gânduri am crezut pentru câteva momente că greşesc dar astăzi mai mult decât oricând repet de sărbători suntem mai buni unii cu alţii,nu din convingere ci din tradiţie.Dacă ar fi din convingere ar dura tot timpul anului. Suntem mai buni de Sărbători , dar cu fericirea cum rămâne? Degeaba eşti bun pentru că aşa trebuie, dacă uiţi că bunătatea trebuie să fie mână în mână cu fericirea.

Nu o să reuşim niciodată să fim buni pe parcursul unui an întreg dacă nu vom reuşi să-i facem fericiţi pe cei din jurul nostru. Sunt câteva reguli simple pe care exersându-le vom aduce bucuria de zi cu zi de care fiecare dintre noi are nevoie.

Să încearcăm să zâmbim în momentul în care salutăm pe cineva.Nimănui nu-i plac oamenii mult prea serioşi. Să fim generoşi din suflet şi nu din obligaţie sau convenienţă.Este o vorbă care spune cât dai atât primeşti sau dăruind primeşti.Cred că cel mai de scump dar este să faci pe cineva fericit! Un om fericit o să te facă şi pe tine să te simţi de o mie de ori mai fericit,iar satisfacţia este deplină.Întotdeauna râsul generază râs,iar fericirea generează mai multă fericire.Oricât de prost ne merge într-o zi făcând bilanţul şi cuantificând faptele bune în detrimentul celor mai puţin favorabile vom avea garanţia satisfacţiei morale,ceea ce este un lucru extraordinar.

Dacă vom face un efort în a ne aminti când am zâmbit ultima oară fără să avem un motiv întemeiat sau când am făcut ultima oară un om fericit, fără să avem vreo obligaţie faţă de el ne va fi greu de reamintit pentru că suntem prinşi întăvălugul vieţii.

Sărbătorile vin şi pleacă iar noi rămânem cu trăirile.Să nu facem din ele scenarii pentru alţii.Îmi place să spun că fiecare dintre noi îl judecă pe celălalt prin prisma lui.Aşadar să ne facem noi trăirile frumoase ,sentimentele nobile şi sufletul de aur şi punându-le într-un surâs să ne facem împreună viaţa mai frumoasă!

Mulţumesc celor care cred în gândurile mele şi le urez tuturor o primăvară cu bucurie în suflet şi cu iubire în inimă!

Tag

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.