nr. 152 (martie-aprilie 2017) lumina
Sărbătorile Pascale, cu lumină şi căldură în suflet!

Sărbătorile pascale reprezintă un moment de aducere aminte a patimilor Domnului nostru Isus Hristos, care a murit pentru iertarea păcatelor noastre şi pentru a ne oferi nouă darul cel mai de preţ al mântuirii.

Mulţi dintre noi au pierdut însă din vedere acest lucru, aşteptând în promiscuitate venirea sărbătorilor. În zilele noastre, simbolurile pascale sunt ouăle multicolore, iepurii de diferite dimensiuni şi gramaje, lumânările figurine, lacrimile false, dar şi frecventarea bisericilor şi mănăstirilor în scopul iertării păcatelor acumulate peste an. Încercȃnd să pară credincioşi, oamenii fac pregătiri majore pentru a întȃmpina aceste sărbători cu mult prea mult fast, încȃt uită ceea ce ar fi normal să creadă sau să facă.

În acelaşi timp, în latura comercială vedem cum hipermarketurile şi supermarketurile fac reclame la produsele “pascale”, colorate atrăgător pentru a-şi asigura profitul scontat. Cu ouă roşii, pască şi cozonac, sărbătoarea trece, iar oamenii se simt într-un fel mai aproape de Dumnezeu, dar fiecare în felul lui. De multe ori acţiunile noastre sunt greşite, iar tradiţiile şi obiceiurile creionate în mod denaturat ne îndepărtează mai mult de realitatea şi de credinţa adevărată în Dumnezeu, ca un păcat de neiertat.

De cele mai multe ori suntem tentaţi să credem în lucruri trecătoare, facem gesturi care nu îşi au rostul, demarăm acţiuni mai puţin ortodoxe şi uităm cu adevărat ce înseamnă pentru noi sărbătorile pascale. Valea plȃngerii în care trăim, umbra morţii care ne pȃndeşte la tot pasul, a întunecat din păcate minţile oamenilor în zilele noastre, iar lumea a ajuns să bȃjbȃie în întuneric căutȃnd poate o lumină de scăpare.

Şi totuşi, lumina din întuneric se află chiar în inimile noastre. Căutȃnd adevărul trebuie să ştim care este binele şi care este răul în lume şi să balansăm pozitiv balanţa lor. Trebuie să conştientizăm că binele învinge întotdeauna, aprinzând lumina adevărului şi credinţa.

Sărbătorile vin şi pleacă, iar noi rămânem cu trăirile. Să nu facem din ele scenarii pentru alţii. Să construim lucruri simple, curate, de suflet, care per total să definească spiritul sărbătorilor, iar sentimentele adevărate să reprezinte  elementele care caracterizează sărbătorile pascale în inima noastră de credincioşi. Să învăţăm să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară, să uităm de orgolii şi să dăruim iubire celor dragi.

Aşadar, să ne facem noi trăirile frumoase, sentimentele nobile şi sufletul de aur şi, punându-le într-un surâs, să ne facem viaţa mai frumoasă de sărbători şi nu numai!

Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor, dorim să transmitem tuturor colaboratorilor şi partenerilor, dar şi colegilor din presă Sărbători Fericite şi clipe de neuitat alături de toţi cei dragi!

Fie ca sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să ne aducă cele patru taine divine: încredere, lumină, iubire şi speranţă. Lumina şi căldura Paştelui să ne încălzeasca sufletele, să ne lumineze minţile, să ne deschidă inimile spre iubire, credinţă şi iertare!

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.