nr. 139 (februarie-martie 2016) smart parking
Smart-parking în sectorul 6

Peste1.200 de noi locuri de parcare, amplasate în module smart-parking, urmează să fie construite în Sectorul 6 din Capitală, începând din acest an până în 2019,”se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria sectorului 6.

Cele 1.200 de noi locuri de parcare în module smart-parking urmează să fie construite în cadrul unui program multianual de investiţii, în perioada 2016-2019, prin intermediul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane (ADPDU), instituţie aflată în subordinea Consiliului Local Sector 6.

Primele parcări inteligente vor fi construite, în acest an, în cartierele Militari şi Drumul Taberei.

Potrivit Graficului de eşalonare financiară a programului multianual de investiţii privind achiziţionarea a 100 de sisteme de parcări inteligente verticale în Sectorul 6, în perioada 2016 – 2019, ce a fost aprobat de consilierii locali ai Sectorului 6, costurile estimate se ridică la 32 milioane de euro.

Până la demararea efectivă însă a lucrărilor de construcţie a parcărilor verticale, administraţia locală condusă de Rareş Mănescu a decis să scumpească cu 15% închirierea locurilor de parcare în smart parking-uri.

Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local Sector 6, de la sfârşitul anului trecut bucureştenii plătesc câte 115 lei pe lună pentru închirierea unui loc de parcare în module SMART-PARKING. Anterior, preţul fusese de 100 de lei.

 

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.