Nr. 187 (februarie-martie 2020) 10
Suzuki Romania anunţă introducerea, începând cu luna martie 2020, a noi versiuni hibride de 12V și 48V

În conformitate cu planurile de reducere a emisiilor de CO2 şi de îmbunătăţire a consumului de combustibil în gama sa, Suzuki Romania anunţă introducerea, începând cu luna martie 2020, a trei noi versiuni hibride cu sistem de 48 V Self-Charging, care vor include şi unitatea pe benzină K14D Boosterjet.

Noul sistem hibrid va fi introdus pe modelele Vitara, SX4 S-Cross şi Swift Sport, şi promite emisii de CO2 cu 20% mai mici şi un consum (calculat la standardele WLTP) cu 15% mai bun. Aceste modele vor înlocui versiunile actuale care folosesc motorul 1.4 Boosterjet (K14C) cu transmisie manuală.

Puternicul sistem hibrid Suzuki SHVS este alcătuit dintr-un acumulator litiu-ion de 48 V, un demaror-generator integrat (cunoscut ca ISG) şi un convertizor 48 V-12 V (DC/DC) pentru a alimenta componentele care necesită o tensiune mai mică: luminile, sistemul audio sau cel de climatizare. ISG funcţionează atât ca generator cât şi ca demaror, este conectat la motor printr-o curea şi asistă unitatea termică la demaraje, pentru mai mult cuplu motor: 235 Nm disponibili de la 2.000 rot/min.

Bateria Li-ion, compactă şi de înaltă performanţă, stochează energie electrică recuperată din decelerări şi frânări şi încorporează un sistem Start-Stop operat de ISG. Această baterie, alături de convertizorul DC/DC, este localizată sub scaunele din faţă, pentru o mai bună distribuţie a maselor pe punţi.

Un alt beneficiu al noului sistem hibrid de 48 V este introducerea unui relanti asistat electric atunci când ambreiajul nu este apăsat, iar turaţia motorului este de circa 1.000 rot/min. Această funcţie înlocuieşte, practic, injecţia de combustibil cu puterea electrică în vederea susţinerii relantiului motorului atunci când automobilul staţionează, sau până la viteze de 16 km/h.

Noua gamă de modele Suzuki hibrid beneficiează de garanţia extinsă Suzuki 3+7* ani / 200.000 km (*pentru motor, transmisie, turbo şi sistem hibrid).

Producătorul nipon este primul brand auto care începând cu martie 2020, comercializează doar modele hibrid 12V si 48V.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.