ACTUALITATE tarom4
Tarom va avea Wi-Fi pe cele mai lungi zboruri

Tarom va avea începând de la jumătatea lunii august Wi-Fi pe cele mai lungi zboruri -Barcelona, Madrid, Dubai,un serviciu care va oferi gratuit pasagerilor acces la o bază de date complexă- cu ştiri, jocuri, muzică, filme, un magazin online unde se pot face cumpărături cu livrare la domiciliu, chat între pasageri, informaţii despre destinaţii şi hoteluri.

„Majoritatea oamenilor doresc să fie mereu conectaţi la informaţii, indiferent de loc şi timp. Având la bază un sondaj realizat printre pasageri, din care a reieşit că internetul este cel mai dorit serviciu pe perioada zborului,Tarom face un pas în aceasta direcţie introducând AirFi, cel mai mic sistem portabil de divertisment la bordul avioanelor din lume”, a declarat Gabriel Stoe, director general Tarom.

Acest serviciu de intranet – AirFi – va fi disponibil în anii urmatori pe toate aeronavele Tarom. Astfel călătorii vor avea acces de pe propriile dispozitive (tablete, telefoane, laptopuri) doar după ce aeronava a atins viteza de croazieră. La decolare sau aterizare, sistemul nu va funcţiona. În timpul în care aeronavele sunt la sol, AirFi îşi va face update-uri.

Chiar dacă legatura se face prin Wi-Fi, AirFi nu oferă Internet în timp real, serviciu oferit doar de unele companii aeriene pe zborurile transatlantice către Asia şi America, care necesită o conexiune satelit.Aeronavele Tarom de 180 de locuri vor avea câte două dispozitive AirFi, care au dimensiunea aproximativă a unei cutii de pantofi şi cântăresc 1,2 kilograme. Pentru o aeronavă de 280 de locuri sunt necesare patru astfel de dispozitive. Autonomia consolei AirFi este de până la 14 ore. Conectarea la sistemul AirFi se face direct din browserul dispozitivului mobil, nefiind necesară instalarea vreunei aplicaţii.

De asemenea, interfaţa este scalabilă oricărei rezoluţii sau dimensiuni ale ecranului dispozitivului mobil (telefon, tableta sau laptop).Operatorul aerian român ar putea fi primul operator din Alianţa SkyTeam, care va oferi Wi-Fi în aeronave. Compania are o flota de 23 de aeronave.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.