nr. 163 (februarie - martie 2018) TeraPlast1
TeraPlast a preluat pachetul majoritar de 67% al Depacoa

Grupul industrial TeraPlast, activ pe piaţa producţiei de materiale de construcţii şi instalaţii, a anunţat la începutul acestei luni, printr-un comunicat de presă, preluarea companiei Delpaco. Astfel, TeraPlast a preluat pachetul majoritar de 67% al Depacoa fost de 12,35 milioane euro.

TeraPlast a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu asociaţii minoritari ai Depaco, pentru restul participaţiei deţinute de aceştia de până la 100% din companie. Tranzacţia se va realiza în termen de cel mult 4 ani, la un preţ corelat cu rezultatele Depaco din anii următori. TeraPlast a dobândit controlul asupra Depaco după ce a primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurenţei. Avizul vine după ce Grupul TeraPlast a ajuns la o deţinere de 67% din capitalul social al Depaco în luna noiembrie a anului trecut. Afacerile Depaco au crescut în 2017 înregistrând o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, cu o creştere de 45% faţă de 2016.

Pentru 2018, TeraPlast îşi propune să continue această ascensiune şi să realizeze o creştere de peste 50% a business-ului Depaco. În prezent, Depaco derulează planuri de dezvoltare ale fabricii de la Băicoi (jud. Prahova) şi a celei din Podari (jud.Dolj) cu scopul de a mări capacităţile de producţie şi logistică. Noul an este unul reprezentativ pentru Depaco, tot mai prezent pe pieţele din Europa. În ceea ce priveşte următoarea perioadă, ne propunem extinderea business-ului în toate zonele, acolo unde suntem mai puţin prezenţi, atât în România, în special în zona nord, cât şi în zonele adiacente. Totul va fi bazat pe o putere financiară mai mare şi pe o forţă de vânzări mai bună, ceea ce ne va ajuta să realizăm pachete complete de produse pe nevoile clienţilor şi astfel să aducem complementaritate afacerii noastre. Grupul TeraPlast îşi propune pentru anul 2018 o cifră de afaceri de peste 900 de milioane de lei”, a precizat Valeriu Irimescu, Director General Depaco.

Legat de procesul de preluare, Mirela Pop, Director General TeraPlast, a subliniat că: „Parteneriatul solid pe care îl avem cu asociaţii Depaco ne indică o relaţie de colaborare consolidată ce are la bază o viziune strategică împărtăşită. Suntem încrezători că sinergiile create de bună colaborare dintre noi vor conduce la evoluţii la fel de spectaculoase ale business-ului Depaco.”     

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.