nr. 145 (august-septembrie 2016) investitor
“The Foreign Investor’s Guide 2016”

Ghidul dedicat investitorilor străini “The Foreign Investor’s Guide 2016”, parte a proiectului Made in Romania este realizat de echipa InvestRomania. Ghidul Investitorului Străin, componentă importantă a strategiei Guvernului de promovare a României ca destinaţie pentru investiţii străine, dar și de debirocratizare şi transparentizare a relaţiei cu mediul de afaceri, este accesibil pe website-ul www.investromania.gov.ro, oricărei persoane străine interesate să pornească o afacere în România. ”Ghidul investitorului este un instrument bun prin care Guvernul României familiarizează investitorii străini cu contextul economic intern și cu ceea ce oferă România investitorilor. În esenţă, este un element dintr-un pachet mai mare de măsuri guvernamentale prin care dorim să oferim un ”semnal” de normalitate și un mesaj că putem avea instituţii publice, proactive, care să sprijine iniţiativa privată, inclusiv prin reducerea costurilor de informare”, a declarat Costin Borc, Viceprim-ministru al Guvernului și Ministrul Economiei, Comerţului și Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Ghidul este conceput cu scopul de a cuprinde, într-un singur loc, toate informaţiile necesare în acest sens, adresându-se atât investitorilor existenţi, cât şi celor potenţiali, care pot transforma avantajele competitive ale României în pârghii de creştere. „Am pornit de la ideea de a crea un ghid dedicat atât investitorilor existenţi cât și celor noi, care să ofere informaţii relevante căutărilor acestora; astfel, documentul îi va ajuta pe investitorii străini să descopere avantajele competitive ale României și să le transforme în pârghii de creștere. Știm că povestea fiecărui investitor este diferită, iar noi ne angajăm să contribuim cu tot ce ne stă în putinţă astfel încât să participăm la creionarea unor noi povești de succes” a precizat Manuel Costescu, Secretar de Stat in MECRMA.

Ghidul Investitorului Străin este redactat integral în limba engleză, fiind structurat pe șapte capitole: “Investment Climate” (Climatul Investiţional), “Economy” (Economie), “Business Ecosystem” (Ecosistemul de Business), “Financing Availability” (Modalităţi de Finanţare), “Employment and Labor Law” (Legislaţia muncii), “Fiscal Policy” (Fiscalitate) și “Living in Romania” (Traiul în România). Echipa InvestRomania, din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului și Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, care ofera sprijin investitorilor străini, având ca obiectiv atragerea și facilitarea investiţiilor străine directe în România, are în lucru şi va finaliza, în lunile următoare, o platformă integrată, la nivelul căreia să existe oportunitatea de a conecta investitorii străini cu furnizorii locali. În acest fel se va oferi sprijin companiilor locale din industrii-cheie (auto, IT&C, bio-economie, aeronautică, agricultură, industrii creative etc.) care urmăresc să se integreze în lanţul de valoare al companiilor străine.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.