nr. 151 (februarie-martie 2017) par
Tratamente naturale împotriva căderii părului

Căderea părului este o problemă care afectează din păcate tot mai multe femei, de vârste diferite. Cauzele sunt multiple: stresul, o alimentaţie săracă în proteine, dereglare hormonală, folosirea frecventă a uscătorului,a ondulatorului sau a plăcii de întins părul, strângerea zilnică a părului şi multe altele.

Pentru a preîntâmpina acest fenomen putem apela la câteva trucuri naturale:

 

Mască din ulei de măsline şi gălbenuş de ou
Un tratament foarte eficient împotriva căderii părului este cel format din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie. Masca formată se aplică pe păr şi se lasă 40-50 de minute să acţioneze. Este indicat acoperirea părului cu un prosop.

Mască cu brusture, ardei iute şi urzici
Foarte bune în lupta împotriva căderii părului sunt tincturile de la magazinele naturise. Printre ele se numără tinctura de ardei iute, de brusture sau de urzică.

Amestecul a câte o lingură din cele trei tincturi şi masatul scalpului , seara înainte de culcare şi repetarea acestei maşti de două ori pe săptămână, cel puţin o lună de zile oferă rezultate sigure.

Masajul cu mălai
Mălaiul este foarte bun şi pentru păr.Masând bine scalpul cu un pumn de mălai, timp de câteva minute. Apoi, scutură bine mălaiul şi se spală bine părul.

Mască cu usturoi
Un alt remediu pentru căderea părului este masca din 2-3 căţei de usturoi pisaţi, 3 linguriţe de miere, 1 lingură de ulei de ricin, 3 gălbenuşuri şi 5 linguriţe de ulei de măsline. Aplicată această mască pe păr de 2 ori pe saptămână are efecte rapide.

Sucul de morcov

O altă metodă de combatere a căderii părului este cea care rezolvă problemele din interior. Pierderea podoabei capilare poate fi provocată de nivelul scăzut de cupru din organism. Consumul zilnic a sucului de morcovi sau a unui suc format dintr-o banană, miere, iaurt şi lapte degresat reprezintă un miracol.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.