nr. 150 (ianuarie-februarie 2017) unicredit
UniCredit, recunoscută ca “Cel mai bun furnizor de servicii de Trade Finance” în cadrul Euromoney Trade Finance Survey 2017

UniCredit a fost numită „Cel mai bun furnizor de servicii de Trade Finance”, atât în Europa de Est şi Centrală, cât şi în Europa de Vest, în urma Euromoney Trade Finance Survey 2017.

Sondajul, care a primit mai mult de 4000 de răspunsuri din partea companiilor care folosesc serviciile de trade finance, a recunoscut astfel excelenta acestui tip de servicii oferite de UniCredit. Competenţele băncii în domeniul trade finance sunt susţinute de expertiza solidă legată de produse şi pe cunoaşterea fără egal a pieţelor sale principale din Europa, întărită de o largă prezenţă oferită de reţeaua sa internaţională de sucursale, reprezentanţe şi cele 4.000 de bănci corespondente.
UniCredit a realizat investiţii semnificative în sectorul trade finance prin dezvoltarea de platforme inovatoare: supply chain finance şi Angajamentul Bancar de Plată (BPO – Bank Payment Obligation). Banca face parte dintr-o serie de iniţiative de colaborare legate de blockchain, incluzând consorţiul bancar R3, şi a dezvoltat proiecte concept pentru două soluţii de finanţare a comerţului bazate pe blockchain.

Trade finance este un pilon al planului multianual al UniCredit şi un punct strategic pentru misiunea sa asumată de a fi o bancă simplă pan-europeană, care oferă o reţea unică în Europa de Vest, Centrala şi de Est bazei sale extinse de clienţi, prin Divizia sa de Corporate & Investment Banking.

 

Claudio Camozzo şi Jan Kupfer, coordonatorii globali ai GTB (Global Transaction Banking), au declarat: “Suntem încântaţi de desemnarea UniCredit ca Cel mai bun furnizor de Trade Finance atât în Europa Centrală şi de Est, cât şi în Europa de Vest de către Euromoney Trade Finance Survey 2017. Acest premiu este o marturie a activităţii noastre inovatoare în domeniul trade finance şi a capacităţii noastre de a conecta clienţii din întreaga lume prin intermediul unui pachet complet de produse care deserveşte clienţi variind de la companii de anvergură mică până la corporaţii internaţionale mari.”

 

De asemenea, banca a dominat competiţia în zona europeană, fiind desemnată „Cel mai bun furnizor intern de Trade Finance”, în Bosnia şi Hertegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Polonia, România, Serbia şi Turcia.

Paolo Spada, şeful GTB din Europa Centrala şi de Est, a declarat: “Această recunoaştere ca Cel mai bun furnizor de Trade Finance în Europa Centrală şi de Est, pentru al patrulea an consecutiv, este o onoare. Suntem mândri de prezenta noastră de neegalat în diferite ţări. Prezenţa noastră ca lider regional, combinată cu tehnologia de top şi expertiza privind produsele, ne instalează într-o poziţie excelentă pentru a oferi clienţilor noştri servicii la cel mai înalt nivel”.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.