nr. 172 (noiembrie-decembrie 2018) Terminal-Multimodal-Straulesti-02
UTI a participat la realizarea primului terminal multimodal din Capitală, dar și a celui mai mare depou de metrou din sud-estul Europei

La începutul lunii noiembrie 2018, au fost inaugurate Terminalul multimodal și Depoul de metrou Străulești, obiective care încheie ultima etapă a lucrărilor pentru extinderea și modernizarea linei de metrou M4. UTI Grup a făcut parte din asocierea de constructori care a realizat acest proiect, alături de companiile Astaldi, Somet și Tiab.

În cadrul proiectului, UTI Grup a realizat toate instalațiile tehnice care asigură funcționarea și siguranța atât a terminalului, cât și a depoului: instalațiile electrice, instalațiile HVAC (încălzire, ventilație, climatizare, degivrare a rampelor de acces), instalațiile sanitare (alimentare, canalizare, stingere a incendiului, pompare și flotare) și instalațiile de curenți slabi (telecomunicații, voce-date, fibră optică, supraveghere video, detecție la incendiu cu fibră optică senzitivă, informare dinamică, ceasoficare și sisteme integrate de parcare și taxare automată). Toate sistemele sunt automatizate și integrate în aplicații de monitorizare și control, realizate de specialiștii UTI.

UTI a asigurat echipamentele specializate pentru mentenanța trenurilor din dotarea depoului Străulești, cel mai mare ca suprafață din sud-estul Europei (13 linii, pe care pot fi garate 26 de trenuri). Depoul Străulești este și cea mai modernă facilitate de acest tip din infrastructura Metrorex, fiind dotat cu echipamente complexe, necesare operațiunilor de mentenanță și exploatare curentă a trenurilor care deservesc transportul pe magistrala M4.

Lucrările de instalații ale celor două obiective, care cumulează peste 30.000 mp, au fost finalizate într-un an de la începerea proiectului în septembrie 2017.

Unic în Bucureşti, Terminalul Multimodal de la Străulești a fost conceput pentru a fluidiza traficul în nordul capitalei, oferind o parcare etajată cu aproximativ 650 de locuri de parcare, dotată cu sisteme de supraveghere antifurt și antiincendiu de ultimă generație, acces la mijloacele de transport orășenești (metrou, transport terestru), preorășenești și taxi.

UTI Grup este unul dintre partenerii de încredere ai Metrorex, fiind implicat activ și contribuind cu soluții valabile la majoritatea etapelor de modernizare întreprinse de operatorul de transport subteran, din 1999 până în prezent.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.