SANATATE salata-verde1
Verdeţurile ne ajută să combatem astenia de primăvară

Orice început de primăvară aduce cu el şi supărătoarea astenie. Cele mai predispuse la această afecţiune sunt femeile. Pentru a trece cu bine peste această perioadă vom combate  astenia de primăvară apelând la  ajutorul unei alimentaţii corespunzătoare, respectiv o cură cu vitamine.

Preponderent,astenia de primăvară se manifestă prin cefalee, vertij, palpitaţii, tulburări de somn, oboseală, tulburări de echilibru, apatie, stări care apar ca urmare a variaţiilor de temperatură. De asemenea, astenia duce şi la scăderi ale tensiunii arteriale, tulburări de echilibru şi de ritm cardiac. Aceste stări apar ca urmare a efortului organismului de a se adapta la variaţiile de temperatură. 

Medicii ne sfătuiesc să combatem astenia de primăvară având o alimentaţie echilibrată  folosind salatele, fructele,legumele şi verdeţurile de sezon. Recomandate sunt fructele cu un conţinut bogat de vitamina C, citricele, merele, măceşele, urzicile şi spanacul. Este important de ştiut că vitaminele A şi C ajută la creşterea rezistenţei organismului la infecţii, iar vitamina B12 şi fierul combat anemia. 

 

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.