nr. 156 (iulie-august 2017) vivid
Vivid preconizează să vândă anul acesta 25-30 de case modulare inteligente

Dezvoltatorul imobiliar Vivid preconizează să vândă anul acesta în România circa 25-30 de case modulare inteligente, dotate cu un sistem Smart Home furnizat de Telekom, care include atât tehnologii de monitorizare şi control al locuinţei, cât şi servicii de Internet TV şi conectivitate, oferind astfel un ecosistem complet.
„În acest an dorim să ajungem să vindem undeva la 25-30 de case construite de noi şi încă 20 de sisteme separate pentru cei care doresc să cumpere doar acest serviciu în case care nu sunt construite de noi”, se precizează în comunicatului de presă trimis de companie.

Vivid lucrează cu Telekom de la care cumpără acest sistem şi pe care îl vinde mai departe clienţilor săi, iar aceste sisteme Smart Home pot fi cumpărate şi de cei care au case. Soluţia Smart Home furnizată de Telekom România şi instalată în casa demonstrativă Vivid are la bază centrala generală Home Center, cu rol de punct de acces, ce se conectează la Internet prin intermediul unui port Ethernet şi comunică wireless cu celelalte dispozitive din cadrul sistemului de casă inteligentă.

Potrivit reprezentanţiilor Telekom România, un sistem complet Smart Home cu 60 de senzori ce pot acoperi o suprafaţă de până la 200 de metri pătraţi poate costa între 4.000 şi 5.000 de euro. În prezent,Telekom nu oferă acest serviciu consumatorilor finali, ci doar firmelor. Instalarea soluţiei este, astfel, neinvazivă, fără găuri în pereţi şi fără cabluri trase.
„Setarea iniţială a sistemului de casă inteligentă, precum şi setarea diferitelor scenarii şi acţiuni pentru senzori se realizează prin intermediul aplicaţiei dedicate ce poate fi accesată pe laptop sau PC. Utilizatorul va putea ulterior să monitorizeze şi să gestioneze sistemul şi prin intermediul aplicaţiilor pe telefon şi tablet. 

Utilizatorii pot instala senzori şi dispozitive de control pentru automatizarea, monitorizarea şi gestionarea inteligentă a tuturor funcţiilor din locuinţă: sistemul de iluminat interior şi exterior, deschiderea sau închiderea automată a uşii, controlul prizelor, controlul vanelor de apă şi gaz, detectori de inundaţie, detector de fum, senzori de temperatură, mişcare, luminozitate, vibraţie, automatizarea jaluzelelor, controlul încălzirii, controlul sistemului de aer condiţionat, comanda televizorului şi a sistemului audio, potrivit sursei citate. Prin intermediul senzorilor, sistemul poate comanda aprinderea luminilor la detectarea prezenţei unei persoane sau stingerea acestora după un interval predefinit.
De asemenea, cu ajutorul funcţiei de măsurare a intensităţii luminoase, sistemul poate seta parametrii optimi de iluminare pentru toţi cei din casă În ceea ce priveşte preţurile caselor construite de Vivid, preţurile pornesc de la 600-700 de euro pe metrul pătrat şi pot ajunge la 1.300 de euro pe metrul pătrat, cu sistemul Smart Home inclus. Până în prezent, compania are precontractări cu 12 persoane, iar o casă poate fi construită în două luni şi jumătate”,
a precizat unul dintre acţionarii dezvoltatorului imobiliar Vivid, Petronius Petrescu.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.