ACTUALITATE lei
Volumul comerțului cu amănuntul a urcat cu 19,3% în februarie

În februarie 2016, comparativ cu perioada similară din 2015, volumul comerțului cu amănuntul a crescut cu 19,3%, înregistrând cea mai mare creștere în ritm anual a unei țări membre a Uniunii Europene, arată datele publicate recent de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Comerțul cu amănuntul a crescut cu 2,4% în ritm anual în zona euro, în timp ce în UE s-a înregistrat un avans de 3%. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 2,8%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și țigări s-au majorat cu 3,2%, în timp ce vânzările de combustibili s-au menținut stabile.

Comparativ cu ianuarie 2016, România a înregistrat a treia creștere a volumului comerțului cu amănuntul, cu un avans de 1,8%, expansiuni mai mari fiind înregistrate doar de Luxemburg (4,9%) și Portugalia (2,7%).

Comerțul cu amănuntul a crescut cu 0,2% în zona euro și a scăzut cu 0,1% în UE 28. Vânzările de alimente, băuturi și țigări au urcat cu 0,5% în UE, în timp ce vânzările de produse non-alimentare și cele de combustibili au scăzut cu 0,2%.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.