Business News Wienerberger-840x420
Wienerberger a început producţia de cărămizi la fabrica de la Buzău     

Producătorul de blocuri ceramice Wienerberger România a reluat activitatea de producție la Buzău, după numai o lună de zile de la achiziția fabricii de cărămidă.

Odată cu reînceperea producției de cărămizi , Wienerberger România a demarat implementarea planului de retehnologizare a facilităților de producție din Berca, Buzău, care va dura câteva luni.

„Fabrica a fost în conservare o perioadă lungă de timp înainte de cumpărare. Este remarcabil că prin efortul comun al specialiștilor Wienerberger și al echipei de angajați din aceasta fabrică a fost posibilă reînceperea producției într-un timp atât de scurt. Începând cu această lună cărămizile Porotherm produse în fabrica Wienerberger din Berca, Buzau vor fi disponibile prin rețeaua autorizată de distribuitori pentru a răspunde, în principal, cererii din zona de sud-est a țării”, a declarat Corneliu Fecioru, managing director sales & marketing, Wienerberger România.
Potrivit companiei, cererea de materiale de zidărie se menține la un nivel ridicat. În primul semestru din 2016 piața rezidențială din ţara noastră a avut un trend pozitiv, fapt confirmat și de numărul autorizațiilor de construcție locuințe noi care, per ansamblu, este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut.

O pondere de peste 50% din locuințele noi construite în ţara noastră este deținută de segmentul de case individuale, care, conform datelor Institutului Național de Statistică, a crescut constant în ultimii 5 ani cu aproximativ 36.000 unități/an. Segmentul de apartamente noi a început să crească accelerat în ultimii 2 ani, în special în marile orașe din ţara noastră. Tendința de creștere a locuințelor noi pentru ambele segmente rezidențiale, apartamente și case, atestă că nevoia de locuințe moderne și confortabile se menține la un nivel ridicat în România.


Cât despre preferințele clienților în privința materialelor utilizate pentru construcția locuințelor, se remarcă o creștere a interesului pentru produsele cu performanțe termice ridicate oferite împreună cu servicii de consultanță tehnică de specialitate.
„Beneficiarii finali sunt mai bine informați și au așteptari mai ridicate, care se reflectă în tipul de produse alese pentru casa lor. În plus, reacțiile pozitive primite pentru Porotherm 36,5 TermoPlus, cărămida cu vată minerală bazaltică, recent lansată (…) pe piața din România, ne confirmă contextul favorabil în care ne aflăm”, a susținut Corneliu Fecioru.
Compania Wienerberger deţine trei unităţi de producţie la nivel local – Gura Ocniţei – Dâmboviţa, Sibiu şi Tritenii de Jos – Cluj -, precum și o fabrică achiziționată recent, la Buzău, aflată în curs de retehnologizare.

Tag

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.