Business News Wienerberger_companie
Wienerberger România a achiziţionat fabrica de cărămidă de la Buzău

Potrivit comunicatului de presă trimis redacţiei noastre, Wienerberger România a achiziţionat fabrica de cărămidă de la Buzău care aparţinea Search Chemicals şi care include şi o carieră de argilă.

“Fabrica de cărămidă de la Buzău a intrat în conservare în anul 2011 şi a fost repornită în 2014, funcţionând la o capacitate redusă. Preluarea fabricii din Buzău conduce la îmbunătăţirea acoperirii geografice pentru activitatea Wienerberger în piaţa de zidărie. Producătorul de cărămidă şi blocuri ceramice are în plan retehnologizarea facilităţilor de producţie în următoarele luni, pentru a le aduce la standardele internaţionale ale grupului. Astfel Wienerberger îşi va consolida poziţia de angajator pe piaţa locală, având în vedere că personalul fabricii va fi păstrat şi va beneficia de programe de formare profesională. 


„Această achiziţie şi investiţiile pe care le vom face pentru retehnologizarea fabricii arată implicarea pe termen lung pe care Wienerberger o are în dezvoltarea pieţei locale, atât pe parte de producţie, cât şi pe partea de susţinere a dezvoltării construcţiilor rezidenţiale prin utilizarea de materiale de construcţii de calitate, adaptate nevoilor actuale ale beneficiarilor finali din România. Toate demersurile Wienerberger din ultimii 18 ani, de la intrarea pe piaţa românească, au fost în spiritul dezvoltării durabile şi arată angajamentul companiei de a susţine nevoile unei pieţe în creştere”, a declarat Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing, Wienerberger România.

Compania Wienerberger România face parte din Grupului Wienerberger, care este cel mai mare producător de blocuri ceramice (Porotherm, Terca) şi lider de piaţă pe segmentul de ţigle ceramice (Koramic, Tondach) în Europa, precum şi pe segmentul pavele din beton (Semmelrock) în Europa Centrală şi de Est. Pe segmentul sisteme de ţevi (ţevi ceramice Steinzeug-Keramo şi ţevi din plastic Pipelife), Wienerberger este unul dintre principalii furnizori din Europa. Cu un număr total de 203 de fabrici, Grupul generează venituri de 2,9 miliarde euro, cu EBITDA operaţional de 370 milioane euro în 2015. 

Wienerberger a intrat pe piaţa din România în anul 1998 şi are ca principale produse sistemele de zidărie ceramică Porotherm şi Terca. Wienerberger Sisteme de Cărămizi este cel mai mare producător de blocuri ceramice din România. Înainte de achiziţia de la Buzău, compania deţinea trei unităţi de producţie la nivel local, localizate în Gura Ocniţei – Dâmboviţa, Sibiu şi Tritenii de Jos – Cluj.

Related Post

Termeni si conditii
Business Press este o publicatie gratuita. Editorul isi rezerva dreptul de a determina categoriile de cititori care primesc publicatia gratuit. Orice parte a publicatiei poate fi reprodusa numai cu mentionarea sursei.