15 ani de evoluție, calitate și parteneriate Biocrop pe piața de agribusiness

Anul 2021 are o semnificație specială pentru compania Biocrop, întrucât marchează aniversarea a 15 ani de activitate, 15 ani de experiență și evoluție într-o manieră profesionistă, de provocări și realizări, de relații profesionale și interumane, create în piața de agribusiness, împreună cu partenerii, atât din țară, cât și din afara țării.

În 2006, într-o piață în plină expansiune, primul și principalul produs din portofoliul Biocrop a fost rapița, pe un segment de piață în creștere în România, în acel moment. Datorită unui parteneriat stabil și de încredere cu compania Deutsche Saatveredelung AG (DSV), compania Biocrop a avut oportunitatea de a intra pe piață cu hibrizi de rapiță performanți, care s-au dovedit a fi de un real succes, câștigând o cotă de piață consistentă, cum ar fi EXOCET, RALLY, DYNASTIE. Aceștia au câștigat aprecierea cultivatorilor dovedind adaptabilitate excelentă în orice condiții tehnologice și pedoclimatice, indehiscență a silicvelor la maturitate, precum și capacitate ridicată de producție și toleranță la ger.

Ulterior, pe segmentul cerealelor de toamnă, soiuri precum AKTEUR, CHEVALIER și POTENZIAL au dovedit performanță tehnică și comercială prin producții și caracteristici de panificație deosebite.

Evoluția Biocrop a continuat cu încheierea de noi parteneriate cu alți amelioratori de renume, în vederea constituirii portofoliului de primăvară, demers care a rezultat în introducerea pe piață de hibrizi de porumb cu calități de producție deosebite, cum ar fi hibridul sticlos ROBERTO sau GINKO, hibrid cu conținut ridicat de amidon și hibridul VESTAS, cu constanță în producții ridicate și pierderea rapidă a apei din bob la maturitate.

Un aport considerabil în dezvoltarea companiei l-au avut oamenii care au format echipa Biocrop de-a lungul timpului și care, împreună, au contribuit la creșterea afacerii și a notorietății. Aici îi amintim pe foștii colegi, cărora le mulțumim pe aceasta cale: Mihai Moraru, Cristian Vlad, Andreea Ioana Lupu, Florin Munteanu, Lavinia Gogan, Georgiana Sterea, Adelin Pană, Dan Nica, Alexandra Ionescu și Ionuț Diaconu.

De asemenea, mulțumim profesioniștilor din agribusiness, alături de care am crescut și împreună cu care am construit relații solide și de durată, dintre care, un rol deosebit de important în evoluția Biocrop l-au avut: John Enoiu, Cristina Miculescu, Vicențiu Cremeneanu, Dragoș Văetiș, Constantin Chimișliu, Anca Sion, Roxana Jercan, Nicoleta Roiban, Andrea Claudia Bencze, Dan Felea.

15 ani Biocrop reprezintă parcursul perioadei de maturitate profesională, un lung șir de succese, eșecuri, învățăminte, provocări, experiențe, de cele mai multe ori încântătoare. Este uimitor cum un demers antreprenorial a devenit un important jucător pe piața de agribusiness și apreciez oamenii din  echipă care au făcut posibil acest lucru, care au transmis valorile companiei în piață, atât în relațiile cu distribuitorii, cât și cu fermierii și dorința lor de creștere și de a aduce fermierilor produse cu valoare ridicată intrinsecă. Remarcabil este faptul că în agribusiness există, atât la nivel uman cât și în industrie în sine, o reziliență extraodinară! Am încredere că, indiferent de vremurile care vin, profesioniștii din acest domeniu se vor adapta întotdeauna și vor depăși situațiile cu care se vor confrunta, declară Nicolae NICA, Directorul General Biocrop.

Din anul 2006 compania Biocrop testează și selectează soiuri și hibrizi, punând la dispoziția fermierilor români o genetică agricolă performantă, de ultimă generație cu scopul creșterii rentabilității fiecărui hectar cultivat, atât prin sporul de producție, cât și prin calitățile agroalimentare de excepție.

Înainte de a fi introduși în portofoliul de produse destinat comercializării, numeroși hibrizi Biocrop sunt testați, analizați și evaluați timp de 3 ani, astfel încât compania să se asigure că produsele pot oferi fermierilor beneficiile pe care le caută, în principal: potențial superior de producție, toleranța la boli și dăunători, rezistența la ger și secetă, adaptabilitate la condițiile pedoclimatice ale diferitelor regiuni de cultură din România.

Acest proces de selectare și testare are ca rezultat un portfoliu complet și performant de produse, cu caracteristici inovatoare, dintre care se remarcă:

– Duplo, Darling și Matrix CL: hibrizi de rapiță foarte productivi cu rezistență la TuYV, Phoma și caracter de indehiscență a silicvelor.

– Combin și AKTEUR: soiuri de grâu de toamnă cu potențial ridicat de producție și calități de panificație de excepție;

– Attraktion și Emblem – soiuri de grâu de toamnă cu productivități sporite în tehnologii intensive;

– Esprit, Saphira și Viola – soiuri de orz de toamnă cu 6 rânduri de boabe, cu rezistență sporită la boli și potențial de producție foarte ridicat, adaptabili în toate zonele de cultivare;

– Fausto SU, Fabulo CLP, Sunfire HO: hibrizi de floarea soarelui pentru diferite tehologii de erbicidare, cu foarte bună stabilitate a producției sau conținut high-oleic ridicat;

– Vestas, Peracino, Norico: hibrizi de porumb, dentați sau sticloși, cu productivități foarte ridicate pentru grupe de maturitate timpurii.

Pentru anul 2021 portofoliul Biocrop cuprinde, alături de produsele deja consacrate, soiuri și hibrizi noi, rezistenți și performanți, de ultimă generație, adaptați evoluțiilor bolilor, dăunătorilor și condițiilor pedoclimatice.

Pe website-ul www.biocrop.ro puteți afla mai multe despre portofoliul de produse Biocrop.

Roxana Pârvulescu, Marketing Manager Biocrop