Antoaneta Curteanu noul, vicepreşedintele pe retail al UniCredit Bank România

Consiliul de Supraveghere al UniCredit Bank România a aprobat numirea Antoanetei Curteanu, de la 1 noiembrie 2019, în funcţia de vicepreşedinte pe retail al UniCredit Bank România. Ea îl va înlocui pe Septimiu Postelnicu, care a fost promovat director general al băncii din Bulgaria a grupului italian, UniCredit Bulbank.

„Ne bucurăm că Antoaneta Curteanu se alătură din nou echipei din România. Perioada în care a ocupat diferite poziţii în cadrul Grupului şi în care a dezvoltat multe echipe de succes îi conferă o cunoaştere în profunzime atât a activităţii noastre cât şi a mediului de afaceri din România. Îi urăm un călduros bun venit! În acelaşi timp, îi mulţumim lui Septimiu pentru contribuţia valoroasă adusă la definirea şi implementarea strategiei noastre, prin care ne-am propus să devenim tot mai puternici în zona de retail şi un jucător digital de top în sistemul bancar”, a declarat Răzvan Radu, CEO UniCredit Bank, comentând asupra noilor numiri.

Antoaneta Curteanu vine cu o experienţă de peste 25 de ani în sistemul bancar, dintre care 18 în cadrul UniCredit. Ea a fost vicepreşedinte executiv şi Membru al Directoratului UniCredit Romania în perioada 2005-2007, ca mai apoi, în 2007, să preia poziţia de Director Adjunct al Diviziei Corporate şi Global Transaction Banking a UniCredit Ţiriac Bank.  În 2010, a devenit CEO al UniCredit Leasing Romania, o poziţie pe care a ocupat-o până în mai 2016, când a preluat rolul în cadrul UniCredit Bulbank.