Banca Naţională a României a lansat în circulaţie, o monedă din aur dedicată împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic “Craii de Curtea-Veche”

Banca Naţională a României a anunţat printr-un comunicat că a lansat  în circulaţie, o monedă din aur dedicată împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic “Craii de Curtea-Veche”.

Aversul monedei redă o compoziţie reprezentând Bucureştiul în perioada când se desfăşoară acţiunea romanului Craii de Curtea-Veche, inscripţia în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, anul de emisiune “2019” şi valoarea nominală “100 LEI”.

Reversul prezintă portretul şi numele scriitorului Mateiu Ion Caragiale, inscripţia circulară “CRAII DE CURTEA-VECHE” şi anul primei publicări a romanului “1929”.

Monedele din aur sunt ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru această emisiune este de 250 monede din aur. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 1.945,00 lei.

Monedele din aur dedicate împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic “Craii de Curtea-Veche” au putere circulatorie pe teritoriul României.