Bank of China, o importantă bancă mondială a deschis, în luna decembrie, sucursala din Bucureşti

Bank of China, o importantă bancă mondială, înfiinţată în anul 1912, a deschis, în luna decembrie, sucursala din Bucureşti, în prezenţa mai multor înalţi oficiali din domeniul politic şi bancar, precum şi a ambasadorului Republicii Populare Chineze în România.

Înființată în 1912, Bank of China este singura bancă care funcționează în mod continuu de mai bine de un secol și, de asemenea, cea mai globalizată și integrată bancă din China. În prezent, are sucursale în 60 de țări și regiuni din întreaga lume, inclusiv 25 de țări situate de-a lungul Noului Drum al Mătăsii, ceea ce o face banca chineză cu cea mai extinsă structură de pe glob. În 2019, Banca s-a clasat pe locul 4 în clasamentul „Top 1000 Cele Mai Mari Bănci din Lume” realizat de către The Banker și a fost din nou desemnată Bancă Globală de Importanță Sistemică, devenind astfel unica instituție financiară dintr-o economie emergentă care a fost desemnată bancă globală de importanță sistemică nouă ani la rând. În plus, Bank of China este lider global în serviciile transfrontaliere în Renminbi, cantitățile de compensare și decontare transfrontalieră de Renminbi ocupând în mod continuu primul loc la nivel mondial.

Bank of China apreciază foarte mult piețele din Europa Centrală și de Est. Bank of China (Ungaria) Close Ltd., deschisă oficial în 2003, este prima instituție financiară comercială BOC înființată în Europa Centrală și de Est. În ultimii ani, ca răspuns la Inițiativa Noul Drum al Mătăsii, Bank of China și-a perfecționat constant structura instituțională, a asistat la construcția proiectelor, a emis obligațiuni tematice și a organizat evenimente transfrontaliere, oferind astfel servicii financiare de înaltă calitate și complexitate pentru o mare parte dintre companiile cu finanțare chineză și strategii „globale”, precum și pentru lideri industriali din Europa Centrală și de Est.

Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la relațiile diplomatice sino-române. Înființarea sucursalei din București reprezintă nu numai un punct de reper în cooperarea financiară, dar și o acțiune concretă în consolidarea cooperarării extinse dintre cele două țări. În viitor, Bank of China, prin oferirea întâietății  operațiunilor sale globale, va continua să consolideze schimburile între companii, să extindă comerțul bilateral, să consolideze în continuare cooperarea financiară, pentru a contribui și mai mult la aprofundarea cooperării economice între China și România.