Cel mai important târg agricol al Transilvaniei, Agraria, a ajuns la cea de-a 24-a ediţie

Cel mai important târg agricol al Transilvaniei, Agraria are loc anul acesta în perioada 19-22 aprilie, în localitatea Jucu, judeţul Cluj, cu tema „Inovaţie în zootehnie”. Agraria va fi şi în 2018 un important loc de întâlnire pentru fermieri, specialiști, manageri și autorități din domeniul agriculturii. Târgul agricol este în continuare o platformă de comunicare optimă unde participanții încheie contracte noi, își consolidează relațiile cu clienții tradiționali și discută despre tendințele și inovațiile apărute în agricultură, industrie alimentară și zootehnie.

Ediţia Agraria 2018 va avea o suprafaţă extinsă dedicată expoziţiei de animale de rasă, prezentări în ring, concursuri, bonitare, licitaţie de bovine Angus, conferinţe şi forumuri pentru crescătorii de animale. Pentru prima dată, anul acesta, firmele expozante din domeniul zootehnic s-au reunit într-un pavilion dedicat exclusiv zootehniei, amplasat în zona expoziţiei de animale de rasă.
Sectorul de zootehnie din cadrul Agraria se desfăşoară şi anul acesta cu sprijinul asociaţiilor crescătorilor de animale. În zona de bovine au fost expuse animale din rasele Bălţată Românească, Angus, Red Holstein şi, în premieră, Sură de Stepă.
După premiera de succes de anul trecut, Asociaţia Aberdeen Angus România a organizat şi anul acesta o licitaţie de bovine Angus. Licitaţia are loc sâmbătă, 21 aprilie. Cu o zi înainte de licitaţie, în ring va fi organizată o prezentare a bovinelor Angus.
În zona de ovine, vor fi reprezentate aproape toate rasele, cu sprijinul asociaţiilor din sector şi al Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie. Pentru crescătorii de ovine s-au organizat foarte multe întâlniri şi conferinţe tematice, precum şi acţiuni ale asociaţiilor din domeniu. Ca premieră, în cadrul Agraria 2018 a fost amenajată o stână model.

O noutate în acest an este horticultura. Sectorul este scos în evidenţă în cadrul Agraria prin standurile firmelor expozante care au utilaje pentru horticultură şi sunt semnalizate individualizat.

Demonstraţii cu maşini agricole sunt punctul forte al târgului, fermierii fiind direct interesaţi de aceste teste în câmp. Astfel, în această zonă sunt sub motto-ul „Tractor şi tractorist”, demonstraţii cu maşini pentru protecţia plantelor şi demonstraţii cu tractoare inteligente.

La standul USAMV Cluj-Napoca din cadrul Agraria, puteţi afla noutăţi şi informaţii despre platforma de consultanţă online AGRIM – Managementul Integrat al Inputurilor Agricole, care oferă servicii de consultanţă gratuită fermierilor din România.
Agraria beneficiază şi în acest an de parteneriatele tradiţionale cu NHR Agropartners – Partener Oficial, IKB Leasing şi USAMV Cluj-Napoca – Parteneri. Agraria 2018 se desfăşoară în colaborare cu AgroTransilvania Cluster.
Făcând o retrospective, în 2017, Agraria a înregistrat un număr record de peste 28.000 de vizitatori, o creştere de 50% faţă de ediţia precedentă. 325 de expozanţi, mai mulţi cu 22% faţă de ediţia 2016, au fost prezenţi, pe o suprafaţă expoziţională de 10 ha.