CNAIR a încheiat contractul pentru construcția centurii ocolitoare a Comarnicului

CNAIR a încheiat contractul pentru construcția centurii ocolitoare a Comarnicului cu trei societăți mici, două dintre ele fiind italiene, Next Level Europe, Eurostrade, Groma Societa în condițiile în care lucrarea are un rol crucial în fluidizarea traficului pe Valea Prahovei.  Durată contractului este de 31 de luni, iar valoarea, 17.043.587 plus TVA.

Iată câteva detalii despre societățile care ar urmă să realizeze lucrarea de maximă importanță pentru România:

Compania Next Level Europe a fost înființată în anul 2015 și are 18 angajați, iar în 2016 a avut o cifră de afaceri de aproape jumătate de milion de lei. Firma nu a avut profit şi a raportat o pierdere de 477.860 lei. Acționari italieni, sunt Andrea și Francesco Palla.

Eurostrade are sediul în comuna Comana, din judeţul Giurgiu. Potrivit datelor ANAF, ultimul bilanț al societății a fost depus în 2014, când firma nu avea niciun angajat. În 2013, societatea a raportat pierderi de 13.138.066 lei.

Groma Societa, este o firmă mică italiană de proiectare, cu până în 10 angajați înființată în 2014.

Specialiştii susţin că, în această situație, riscul ca lucrarea să se blocheze este foarte mare. Ei spun că firmele câstigatorii vor subcontracta alte societăți pentru realizarea lucrării, care acceptă să lucreze la un preț mult mai mic.