Cu credinţă şi fapte bune, fără orgolii şi preamăriri vom aduce bunăstarea, clădită pe valori reale cu valenţe absolute

Sperăm în fiecare an că vom scăpa de probleme şi nemulţumiri. În opinia mea, nu există ţară în lumea această care să spună că populaţia ei trăieşte într-o societate cu armonie perfectă. Ne confruntăm toţi cu fel de fel de constrângeri, începând de la slăbiciunile noastre până la greşelile celor din jur care ne afectează în mod direct. Astăzi, ca şi acum 1000 de ani, omenirea se confruntă cu aceleaşi probleme: foamete, sărăcie, hoţie, violenţă, conflicte armate, corupţie, lăcomie, egoism şi lascivitate.

Progresul tehnologic al omenirii într-un ritm alert n-a reuşit să rezolve din păcate şi problemele morale ale lumii, ci doar a ridicat nivelul de trăi pentru o anumită parte a omenirii şi a anumitor indivizi. În plus, această bogăţie economică care a adus şi progresul industrial şi electronic n-a reuşit însă să evite crizele economice care s-au tot perindat în istoria mapamondului.

De cele mai multe ori oamenii de rând şi-au pus speranţa şi nădejdea în conducătorii lor gândind că viitorul preşedinte de stat le va putea rezolva problemele, însă repetitiv, fără soluţii ne confruntăm cu aceleaşi probleme.

Cu voie sau fără voie, cei care ne conduc, într-o atitudine ignorantă, nu ştiu sau uită că adevăratele probleme economice au la bază lăcomia după bani, arivismul după funcţii şi necinstea adusă la nivel legislativ. Particularizând inechitatea, sistemul capitalist are la bază fuga după profit, ca scop în sine şi mai puţin latura socială de a-i ajuta pe alţii. Crizele economice vin ca urmare a unei moralităţi precare şi a lipsei de caracter. Oamenii fără conştiinţă şi fără frică de Dumnezeu fac totul pentru binele şi confortul lor sau al apropiaţilor, în funcţie de interes, în dauna şi disconfortul celor lipsiţi de apărare. Egoismul e principiul moral numărul unu al lumii în secolul modern. Problemele omenirii au fost mereu aceleaşi, îmbrăţişând diferite forme în funcţie de perioada istorică, având la bază încălcarea principiilor morale, umane şi spirituale. Gândind în profunzime, putem recunoaşte că fiecare, în parte, contribuim la starea dificilă a omenirii în care trăim, prin greşelile pe care le facem zilnic.

Degeaba nădăjduim că alţi conducători nou aleşi pot scoate ţara din mizerie şi pot influenţa favorabil indicatorii macroeconomici, dacă nu conştientizăm că doar cinstea şi corectitudinea sunt calităţi esenţiale în ecuaţia reală a bunăstării ca naţie. Trebuie să recunoaştem că legile statului nu ne pot face să fim mai buni cu forţa, ba dimpotrivă, de multe ori oamenii găsesc mijloace ingenioase să ocolească legea. Şi constrângerea de a face lucrurile bine este doar o chestiune de moment, pentru că acest gen de indivizi greşesc fără scrupule la prima ocazie. Dacă ne raportăm la dogmele filozofice, tot acest rău al omenirii, perceput de noi la nivel economic, politic sau militar porneşte din sufletele noastre şi din credinţa noastră.

Conducătorii politici nu ne pot salva sufletele şi nici nu au cele necesare să ne ridice din neputinţele noastre sufleteşti. În acest context, problemele globale se rezolvă din interiorul nostru. Omenirea nu va fi salvată niciodată de un politician sau de un conducător, ci de fiecare dintre noi, construind cărămidă cu cărămidă soclul solid al viitorului nostru. Conducătorul pe care toţi îl aşteptăm să ne scoată oraşul, ţara, continentul şi întreg Pământul din necazuri nu este politic, el stă în sufletul şi inima noastră, fiind Dumnezeul nostru. Cu credinţă şi fapte bune, fără orgolii şi preamăriri vom aduce bunăstarea, clădită pe valori reale cu valenţe absolute. Eu cred că acum, în cel de-al nouălea ceas, noi românii mai avem o şansă de care trebuie să fim mândri şi pe care trebuie să o apărăm cu propriile noastre calităţi şi principii. Dacă vom face un exerciţiu de voinţă şi vom fi în fiecare zi, măcar 5 minute mai buni, trăind cu sufletul, gândul şi fapta pentru România, cu siguranţă vom fi salvaţi iar luminiţa de la capătul tunelului nu va rămâne doar un mit. La mulţi ani România!  La mulţi ani tuturor românilor adevăraţi!